Αρχική Άλλες ειδήσεις Με 120.719,12 ευρώ επιχορηγεί η Περιφέρεια τα Κέντρα Πρόληψης στα Ιόνια Νησιά

Με 120.719,12 ευρώ επιχορηγεί η Περιφέρεια τα Κέντρα Πρόληψης στα Ιόνια Νησιά

0

Το θέμα της επιχορήγησης των Κέντρων Πρόληψης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Απασχόλησης – Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού Αλέκου Μιχαλά.  

Η σχετική πρόβλεψη για τη χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης από τις πιστώσεις της ΠΙΝ είναι δυνατή καθώς ο σκοπός τους αναφέρεται στην αντιμετώπιση προβλημάτων, που απορρέουν από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και εφόσον η πραγματοποίηση του σκοπού τους ασκείται κατά διαδοχή από τις πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις στην Περιφέρεια, εξήγησε ο κ. Μιχαλάς. 

Τα Κέντρα Πρόληψης που επιχορηγούνται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (με ποσά που προκύπτουν από τους προϋπολογισμούς, τα απολογιστικά στοιχεία και τις προγραμματικές συμβάσεις τους είναι: 

ΔΗΜΟΠ «Νίκος Μώρος» στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας με 20.000 ευρώ.

Κέντρο Πρόληψης «Η Στοργή» στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου με 18.500 ευρώ.

Κέντρο Πρόληψης Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Απόπλους» στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς με 61.236 ευρώ.

Κέντρο Πρόληψης Λευκάδας «ΔΙΑΥΛΟΣ» στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας με 20.983,12 ευρώ. 

Σημειώνεται ότι τα ως άνω ποσά προσδιορίζονται σύμφωνα με τη σύμβαση του κάθε Κέντρου Πρόληψης. 

Η χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης έρχεται σε υλοποίηση σχετικής απόφασης του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, ο οποίος στην 1η Συνάντηση των Κέντρων Πρόληψης στη Λευκάδα (23/9/2015) είχε δεσμευτεί για στήριξη σε σταθερή βάση.   

«Πρόκειται για μια άλλη αντίληψη, την οποία εφαρμόζουμε σιγά-σιγά, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια η σχέση της περιφερειακής αρχής με τα Κέντρα Πρόληψης να μην είναι τυπική», είπε ο κ. Γαλιατσάτος. 

Γίνεται πράξη με αυτό τον τρόπο η εξαγγελία για χρηματοδότηση των Κέντρων κατά προτεραιότητα και κάθε χρόνο, εξαλείφοντας τον υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που είχαν θέσει στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων οι εκπρόσωποι των δομών. 

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων. 

 

Προηγούμενο άρθροΜοίρασε δώρα στην γιορτή του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Λευκάδας ο Ευκλέας
Επόμενο άρθροΔημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016