Αρχική Άλλες ειδήσεις Το 1ο Λύκειο Λευκάδας στην Ιαπωνία

Το 1ο Λύκειο Λευκάδας στην Ιαπωνία

0

collage2

Μετά από πρωτοβουλία της Ιαπωνίας για καθιέρωση της 5ης Νοέμβριου ως Παγκόσμιας Ημέρας για το Τσουνάμι, πρόταση η οποία υιοθετήθηκε και με τη συναίνεση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας ανέλαβε να φιλοξενήσει τη Σύνοδο Κορυφής Μαθητών Λυκείων για την Παγκόσμια ήμερα για το Τσουνάμι.

Λύκεια από 29 χώρες (3 μόνο από την Ευρώπη) συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας προσκλήθηκαν στο ειδικό αυτό πρόγραμμα από 22 έως 29 Νοέμβριου 2016. Ως εκπρόσωπο της Ελλάδας η Ιαπωνία προσκάλεσε μέσω  της Πρεσβείας της, στη  χώρα μας έναν καθηγητή και έξι μαθητές.

Στις αρχές καλοκαιριού επισκέφθηκε το σχολείο μας, μέσω του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, η Ειδική Σύμβουλος της Ιαπωνικής Πρεσβείας η κα. Fumiko Yianaghida, και έγιναν οι προκαταρκτικές συζητήσεις.  Οι 6 μαθητές επιλέχθηκαν βάση της συμμετοχής σε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που είχαν πραγματοποιήσει με την καθοδήγηση της κας. Θειακού Αικατερίνης με θέμα τον Ιαπωνικό Πολιτισμό, που ήταν και ο λόγος επιλογής του σχολείου μας. Στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στην πόλη Kurashio, οι συμμετέχοντες θα επικεντρωθούν στην κατανόηση των κινδύνων των φυσικών καταστροφών που προκαλούνται από σεισμούς και τσουνάμι. Η αποστολή του 1ου Λυκείου  θα επισκεφθεί πόλεις της επαρχίας  WAKAYAMA, για να δει από κοντά σχολεία, πανεπιστήμια, μουσεία κ.α.

Μετά από την μετακίνηση στην πόλη Kurashio, όπου είναι το κέντρο του εκπαιδευτικού προγράμματος θα μετακινηθούν στο Τόκυο, όπου θα ξεναγηθούν στην πόλη, στο Μουσείο Επιστήμων και στο εμπορικό κέντρο της. Όλες τις μετακινήσεις που θα γίνουν αεροπορικώς, τη διαμονή και τη διατροφή σε πολυτελή ξενοδοχεία τα καλύπτει  το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας.

Ελπίζουμε ότι αυτό το πρόγραμμα θα προσφέρει πλούσιες και χρήσιμες εμπειρίες στους επτά συμμετέχοντες από το σχολείο μας, το οποίο έτσι και αλλιώς αποτελεί τιμή για το σχολείο, το νησί και τη χώρα μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα Θειακού Αικατερίνη που εργάσθηκε για την καλή παρουσία του σχολείου μας καθώς τις εκπαιδευτικές και αυτοδιοικητικές αρχές για την βοήθεια που πρόσφεραν στην πραγματοποίηση της συμμετοχής, όπως επίσης το Υπουργείο Παιδείας που έδωσε την τελική έγκριση.

Εκ μέρους του 1ου Λυκείου Λευκάδας

Ο Διευθυντής

Καρβελάς Αθανάσιος

Προηγούμενο άρθροΠανλευκάδιος VS Δόξα Ωρωπού
Επόμενο άρθροΣε 3 χώρες ο Φίλανδρος για αντίστοιχους μαραθωνίους