Αρχική Άλλες ειδήσεις Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων για τη νέα σχολική χρονιά

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων για τη νέα σχολική χρονιά

0
kids-school

kids-school

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Μια ακόμη σχολική χρονιά άρχισε με συσσωρευμένα προβλήματα και σχολεία σε χειρότερη κατάσταση από την περσινή.

Την τελευταία στιγμή (9 Σεπ 2015) εκδίδεται ΚΥΑ που επιτρέπει τη μεταφορά των μαθητών των μουσικών και καλλιτεχνικών με δημόσια σύμβαση.

Κλειστά σχολεία και μαθητές που περιμένουν τον καθηγητή τους να διοριστεί.

Χωρίς ολοήμερα και τμήματα ένταξης,

Προνήπια και νήπια εκτός σχολείου χωρίς προσχολική αγωγή, ειδικά σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς και μουσικά σχολεία χωρίς μουσικούς.

Για ακόμη μια χρονιά τα σχολεία θα μείνουν χωρίς χρήματα, για τα απολύτως αναγκαία, αφού η 3η δόση για τα λειτουργικά έξοδα δεν έχει καν αποσταλεί.

Τα παραπάνω είναι το αποτέλεσμα μιας συγκεκριμμένης επιθετικής και συνεχιζόμενης πολιτικής όλων των μέχρι και σήμερα κυβερνήσεων που στόχο έχουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.

Συνυπολογίζοντας και την χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης των περισσοτέρων οικογενειών και την δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται η απάντηση του κάθε συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων στα παλιά και νέα μέτρα που έρχονται πρέπει να είναι άμεση και δυναμική ώστε να μην μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα στα σχολεία.

Με την απογοήτευση, την αναμονή, τις ψεύτικες ελπίδες, την ανάθεση και τη προσμονή λύσης από νέους σωτήρες, δεν θα λυθούν τα ζητήματα.

Τα Δ.Σ των Συλλόγων να συνεδριάσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, να προχωρήσουν στην καταγραφή των ζητημάτων, με τις ιδιαιτερότητες που αυτά παρουσιάζονται ανά σχολείο, και  να πάρουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση ενημέρωση γονιών, μαθητών και  εκπαιδευτικών.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

  • Κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς.
  • Άμεση λειτουργία των ολοήμερων σχολείων και των τμημάτων ένταξης.
  • Να εξασφαλιστεί ποιοτική σίτιση για όλους τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου.
  • Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση όλων των σχολικών μονάδων, να αποσταλεί άμεσα η 3η δόση για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
  • Δωρεάν διανομή όλων των ξενόγλωσσων και μουσικών βιβλίων.
  • Δωρεάν ιατρικοφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από φορέα ασφάλισης. Δωρεάν εμβολιασμός  και  πιστοποιητικά υγείας σε όλους  τους μαθητές.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015

Προηγούμενο άρθροΕκδρομή του ΣΥ.ΜΟ.Λ στην Καστοριά
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση του προγράμματος Kids’ Athletics στο Πάρκο της Παραλίας