Αρχική Άλλες ειδήσεις Απόντες τηλεόραση, Γκερέκου, Δένδιας κατά την επίσκεψη Πατριάρχη

Απόντες τηλεόραση, Γκερέκου, Δένδιας κατά την επίσκεψη Πατριάρχη

0
eptanisiaki anagennisi logo

eptanisiaki anagennisi logo

Ανακοίνωση της Επτανησιακής Αναγέννησης.

 

4ΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΝΕΡΙΤ Κ ΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ

eptanisiaki anagennisi.com

Η  ΓΝΗΣΙΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ- ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ- ΔΥΝΑΜΗ.
«Mε λογισμό και τ΄όνειρο»

Διονύσιος Σολωμός

ΓΙΩΡΓΟΣ  Ν.  ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος

Στον Άρειο Πάγο  & στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ

Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517

e-mail:yorgoskaloudis@gmail.com,

ΒΑΡΥΣΗΜΑΣΝΤΗ Κ ΙΣΤΟΡΙΚΗ 4ΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΝΕΡΙΤ Κ ΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ

ΑΠΟΝΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

15-12-2014
Η τετραήμερη επίσκεψη του Αρχιεπίσκοπου Κωνσταντινούπολης, Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στη Κέρκυρα από 10 έως 13 Δεκέμβρη 2014 επί τω εορτασμώ της μνήμης του πολιούχου της Πόλης της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνος από μόνη της ήταν μία βαρυσήμαντη επίσκεψη, ιστορική χωρίς υπερβολή. Το γεγονός ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι μία φωτεινή και λαμπερή προσωπικότητα που ξεχωρίζει, δίνει πρόσθετη αξία.

Το γεγονός ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι μία παγκόσμιας εμβέλειας προσωπικότητα που χαίρει εκτίμησης και σεβασμού από όλους τους ηγέτες του Δυτικού Κόσμου που τον επισκέπτονται στο Φανάρι, προσδίδει στην επίσκεψή του ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Το γεγονός ότι ο λόγος του συγκινεί, δίνει κίνητρα σκέψης και είναι τα μάλλα προοδευτικός, διεισδυτικός  και ανθρώπινος είναι το ισχυρότερο κίνητρο για τη μέγιστη δυνατή απόδοση τιμών και αγάπης.
Όμως αποσιωπήθηκε και ένα μεγάλης ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας  γεγονός: Με τη πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Κέρκυρας κ.κ.Νεκτάριου  υπήρξε, ίσως για πρώτη φορά μετά τα λυπηρά και αντιεπεπτανησιακά γεγονότα του 1866, η συνεύρεση και συλλειτουργία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ: Ζακύνθου κ.κ. Διονυσίου, πρώην Ζακύνθου και νυν Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομου,  Λευκάδας κ.κ. Θεοφίλου και Κεφαλληνίας κ.κ. Φωκά, ως εκπροσώπου του Μητροπολίτη Κεφαλλονιάς.  Ένα μοναδικό γεγονός που το χαρήκαμε και τη Τετάρτη και ανήμερα του Αγίου μας.

Την εκτενή αναφορά για την ύπαρξη της Εξαρχίας Επτανήσου υπαγόμενης μέχρι το 1866 στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο ίδιος ο Πατριάρχης την έκανε στη καταπληκτική ομιλία του τη Τετάρτη 10 Δεκέμβρη.

Όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπεται Μητροπόλεις στην Αθήνα, στις Νέες Χώρες ή στη μητροπολιτική Ελλάδα γίνεται δεκτός με τιμές Αρχηγού Κράτους. Και έναν αρχηγό Κράτους στο Αεροδρόμιο και στη Πόλη τον υποδέχεται η ισχυρότερη δυνατή εκπροσώπηση με επικεφαλής υπουργούς τουλάχιστον.

Όποια πόλη και εάν επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης η κρατική τηλεόραση είναι παρούσα. Και αναφορά στα δελτία ειδήσεών τους είχαν πάντα τα αθηναικά κανάλια.
Στη συγκεκριμμένη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Κέρκυρα:

Δεν  υπήρξε υπουργός κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την υποδοχή του ούτε και στη τέλεση της επίσημης δοξολογίας μετά την άφιξή του (και την υποδοχή του από τον Δήμαρχο στο Λιστόν,) στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος. Απόντες και  ο κ.Δένδιας και  η κ.Γκερέκου που είναι εκτός  από υπουργοί της συγκυβέρνησης Σαμαρά_Βενιζέλου είναι και βουλευτές Κέρκυρας. Ούτε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Απρέπεια και ασέβεια.

Η κρατική τηλεόραση και από τη κυβέρνηση ελεγχόμενη ΝΕΡΙΤ αποσιώπησε το γεγονός της επίσκεψης του οικουμενικού Πατριάρχη, δεν κάλυψε το γεγονός ούτε με ανταποκρίσεις ούτε ζωντανά τη λειτουργία του Αγίου Σπυρίδωνος. Σε όλες τις άλλες πόλεις ξέρει να μεταδίδει. Αυτό από εμάς δεν θα μείνει έτσι. Και ας είμαστε μόνον αντιπολίτευση.

Τα ιδιωτικά αθηναικά κανάλια των ολιγαρχών επίσης αποσιώπησαν το γεγονός της βαρυσήμαντης επίσκεψης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και τη τεράστιας σημασίας παρουσία και συλλειτουργίας υπ΄αυτόν των Μητροπολιτών της Επτανήσου.

Με την εμφάνιση της κ. Γκερέκου-Βοσκοπούλου με το γνωστό αυτάρεσκο στυλ  εμφάνιση και μάλιστα πολύ καθυστερημένη στη λειτουργία του Άγιου Σπυρίδωνα και μάλιστα μετά τη λήξη της Πατριαρχικής θείας λειτουργίας ,για να κάνει δηλώσεις μετά για το θεαθήναι , δεν την εξιλεώνει για τις απρέπειες που συνέβησαν και για άλλη μία συνεχόμενη υποτίμηση της Κέρκυρας και της Επτανήσου.
Προσωπικότητας με αντίληψη και συναίσθηση της σημασίας της ιστορικότητας όπως ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς κ.Παρίσης ήταν παρών αλλά απόντες οι 3 βουλευτές Κέρκυρας.
Για την απουσία της κρατικής τηλεόρασης, πολύ μικρότερες ευθύνες βέβαια, έχουν και ο Περιφερειάρχης κ.Γαλιατσάτος και ο Δήμαρχος κ.Νικολούζος οι οποίοι για ένα τέτοιο ιστορικό γεγονός έπρεπε να προνοήσουν και να ζητήσουν από τη κρατική τηλεόραση να καλύψει το γεγονός, όπως σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Οι κυρίως υπεύθυνοι κ.κ. Δένδιας και Γκερέκου-Βοσκοπούλου οφείλουν να απαντήσουν ευθέως και καθαρά:
Γιατί δεν υπήρχε κυβερνητική εκπροσώπηση υπουργών κατά την άφιξη και παραμονή του Πατριάρχη ?
Γιατί οι ίδιοι ως βουλευτές Κέρκυρας ήταν απόντες ?
Γιατί η κρατική τηλεόραση για την οποία πληρώνουμε πολλούς φόρους, ήταν απούσα και αποσιώπησε το γεγονός;

Γιατί  απόλη την Ελλάδα, αυτό συνέβη μόνον στη Κέρκυρα ;

 

Από δόλο, από σκοπιμότητα  ή από έλλειψη κάθε δύναμης και επιρροής τους να καλύψει η κρατική τηλεόραση ΤΟ ΣΠΑΝΙΟ αλλά και   ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη, όπως έχει κάνει σε κάθε πόλη της Ελλάδας ;  Και ας αναλογισθεί κανείς ότι εδώ έχουμε και Άγιο.
Γιατί τα αθηναικά κανάλια (τα οποία σε προεκλογικές περιόδους απροκάλυπτα τους υποστηρίζουν)  αποσιώπησαν το βαρυσήμαντο αυτό γεγονός;

 

Άς έλλειπαν οι εκπρόσωποι της λαομίσητης κυβέρνησης. Ο Λαός και οι πιστοί της Κέρκυρας έδειξαν έκδηλα και αυθόρμητα την αγάπη τους και το σεβασμό τους προς τη παγκόσμιας εμβέλειας προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Προηγούμενο άρθροΗ Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας προβάλλει την ταινία Φιλομένα (Philomena)
Επόμενο άρθροΔιατροφικές συμβουλές για την περίοδο των Χριστουγέννων