Αρχική Άλλες ειδήσεις Χορήγηση πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων

Χορήγηση πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων

0

fytofarmaka

Η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν πιστοποιητικό γνώσεων.

 

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ

ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΘΕΜΑ: Χορήγηση πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Φυτοφάρμακα

 

Σύμφωνα με το άρθρο 20, παράγραφοι 2 και 4 του ν.4036/2012 (Α8), από 26 Νοεμβρίου 2015 η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν το πιστοποιητικό της παραγράφου 2 του άρθρου 19.                           

Οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων υποχρεούνται να κατέχουν πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων στα θέματα του Παραρτήματος Β του ν. 4036/2012 (Α΄8), όπως κάθε φορά ισχύει, για να μπορούν να προμηθεύονται μετά τις 26 Νοεμβρίου 2015 φυτοπροστατευτικά προϊόντα εγκεκριμένα για επαγγελματική χρήση.

Τα πιστοποιητικά της παραγράφου 1, χορηγούνται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής από τη ΣΕΑ, μετά από επιτυχή εξέταση των ενδιαφερομένων στα ειδικά εξεταστικά κέντρα του άρθρου 13, η οποία διενεργείται μέσω βάσης δεδομένων που τηρεί η ΣΕΑ. Σε αυτήν καταχωρίζονται ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, με μόνο μια σωστή απάντηση στην κάθε μια

        Η ισχύς του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων σε θέματα του Παραρτήματος Β του ν. 4036/2012 (Α΄8), όπως κάθε φορά ισχύει, είναι πέντε (5) έτη

Η κατάρτιση στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων γίνεται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, που διαθέτουν επαρκή δομή και οργάνωση και έχουν πιστοποιηθεί από το Υ.Π.Α.Π.Ε. για το σκοπό αυτό.

              Σύμφωνα  με το Ν.4036/2012, προβλέπεται ότι από την 26η Νοεμβρίου 2015, η λιανική πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση, θα είναι δυνατή μόνον εφόσον εξασφαλισθεί ότι η χρήση τους γίνεται από πρόσωπο ή υπό την επίβλεψη προσώπου στο οποίο έχει χορηγηθεί πιστοποιητικό γνώσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Σούνδια Δήμητρα στο τηλέφωνο 2645360749.

Προηγούμενο άρθροΣυναντήσεις μελών Δ.Σ. ΕΟΑΕΝ με τις πολιτικές ηγεσίες Υπουργείων
Επόμενο άρθροTo πρωί του Μεγάλου Σαββάτου το πασχαλινό έθιμο «Το κομμάτι» στη Λευκάδα