Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Κεφάλαιο μετακόμιση: Όλα τα υλικά που πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας...

Κεφάλαιο μετακόμιση: Όλα τα υλικά που πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας σε μια λίστα!

0

Το άρθρο είναι μια προσφορά της Εταιρείας Αποστολίδης http://apostolidismetakomiseis.gr/

Αν έχετε στα άμεσα πλάνα σας την ιδέα της μετακόμισης, μερικές χρήσιμες συμβουλές είναι στη διάθεσή σας, έτσι ώστε να μην πελαγώσετε αφενός και να καταφέρετε να φέρετε σε πέρας όλες τις απαραίτητες εργασίες, χωρίς να κουραστείτε ή να αποκαρδιωθείτε από τα πρώτα λεπτά. Συνήθως, λόγω όλων των εργασιών που έχετε να κάνετε κι έχετε στο νου σας, παραμελείτε μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Κρίνετε απαραίτητο να εστιάσετε σε άλλα θέματα αλλά ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε ότι αν υπολογίσετε σωστά τα πρώτα πράγματα που θα χρειαστείτε, μετά ο χρόνος της ταλαιπωρίας θα μειωθεί στο ελάχιστο κι εσείς θα είστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι για να κάνετε τη νέα μεγάλη σας αρχή.

Τα σημαντικά που πρέπει να σκεφτείτε είναι τα υλικά για το πακετάρισμα. Η λίστα είναι μεγάλη, καταγράψτε ακριβώς αυτά που θέλετε και θα βρείτε μπροστά σας τη μαγική λύση για κάθε πρόβλημα:

Θα χρειαστείτε:

  • Κούτες: Μικρές και μεγάλες, για ρούχα, κουζινικά είδη με ειδικά χωρίσματα, για μικροαντικείμενα αλλά και μεγαλύτερα, για βιβλία, για σκεύη κι εύθραυστα αντικείμενα. Γερές κούτες, με χερούλια και ανθεκτικό πάτο, για να μπορείτε να μεταφέρετε όλα όσα θέλετε, χωρίς να σκιστούν με την πρώτη χρήση. Μπορείτε να τις βρείτε από μεγάλα πολυκαταστήματα ή στις αποθήκες εταιρειών και σούπερ μάρκετ.
  • Αυτοκόλλητες ταινίες συσκευασίας: Οι κλασικές καφέ χαρτοταινίες αλλά και οι διάφανες, είναι είδος πρώτης ανάγκης για μια μετακόμιση. Τις χρειάζεστε ανά πάσα στιγμή για να κλείσετε τις κούτες, να τυλίξετε πράγματα, να στερεώσετε συρτάρια έτσι ώστε να μην ανοίξουν. Είναι οικονομικές, τις αγοράζετε μαζί σε συσκευασία πακέτων κι είναι σίγουρα κάτι που οφείλετε να μην παραλείψετε.
  • Ψαλίδια και κοπίδια: Ίσως είναι κάτι που δεν θα σκεφτείτε πρώτο αλλά καλό θα είναι να το έχετε στο σπίτι σας, κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. Κόβετε κι ανοίγετε γρήγορα τις κούτες, χαρτιά, φακέλους κι ότι άλλο επιθυμείτε. Κερδίζετε χρόνο και δεν ταλαιπωρήστε με τα χέρια για να κάνετε μια δουλειά.
  • Εργαλεία – Εργαλειοθήκη: Σίγουρα πρέπει να έχετε τα κατάλληλα εργαλεία καθώς θα χρειαστεί να αποσυναρμολογήσετε και να συναρμολογήσετε τα έπιπλά σας, πριν τα πάτε προς μεταφορά. Φυσικά όλο και κάτι θα χρειαστεί να βιδώσετε, να ξεβιδώσετε, να λύσετε ή να φτιάξετε. Οπότε μια οργανωμένη εργαλειοθήκη είναι το πιο ζωτικό κομμάτι στο ντουλάπι σας.
  • Προστατευτική μεμβράνη με φυσαλίδες: Το σωτήριο προϊόν που βρίσκεται σε μαγαζιά σιδερικών. Τυλίγεται όλα τα εύθραυστα αντικείμενα καθώς κι όλα αυτά που θέλετε να μεταφέρετε με προσοχή και επιμέλεια, για να μην χτυπηθούν ή γρατζουνιστούν.
  • Ετικέτες: Ίσως σας διαφύγει, ίσως δεν το σκεφτείτε ποτέ. Οφείλετε να πάρετε μερικές ετικέτες για να τις κολλήσετε έξω από τα κουτιά και τις κούτες σας. Έτσι, θα γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τι περιέχουν μέσα και θα τα βρίσκετε σε άμεσο χρόνο.
  • Χαρτιά περιτυλίγματος: Απλά άσπρα ή εφημερίδας είναι ότι πρέπει για να τυλίξετε πιάτα, ποτήρια, κρύσταλλα, μικροαντικείμενα, πιρούνια, κουτάλια και μαχαίρια, κηροπήγια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
  • Μεγάλες σακούλες σκουπιδιών και διάφανες μικρές σακούλες: Θα μαζευτούν πολλά σκουπίδια κατά τη μετακόμιση και τον καθαρισμό του παλιού σας σπιτιού. Επίσης, θα πετάξετε πολλά πράγματα που δεν χρειάζεστε πλέον και σας γέμιζαν το σπίτι.
  • Ανεξίτηλους μαρκαδόρους: Μικρό αλλά πολύ χρηστικό, ο ανεξίτηλος μαρκαδόρος είναι για να σημειώσετε πάνω στις ετικέτες τα πράγματα που μεταφέρετε και με διαφορετικό χρώμα κάνετε άμεσα και μια κατάταξη των προϊόντων για να μην χάνεστε ούτε λεπτό.
  • Σημειωματάριο και στυλό: Τα έχετε όλοι στο σπίτι σας, οικονομικά και εύχρηστα. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας διαδικασίας καλό είναι να σημειώνετε ανά πάσα στιγμή, τι κάνατε, τι έχετε να κάνετε ακόμη, τι εκκρεμότητες μένουν και τι δουλειές έχουν μπει σε μια σειρά. Τα ραντεβού σας, τις υποχρεώσεις σας, τις λίστες σας, όταν τις έχετε καταχωρημένες, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Σίγουρα κάτι θα ξεχάσετε αλλά τουλάχιστον θα είστε ήσυχοι ότι κάνατε ότι καλύτερο μπορούσατε για να μια «ανώδυνη» μετακόμιση με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία κι άγχος!
Προηγούμενο άρθροΔιήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε Παναγία Σουμελά – Βέροια – Ελασσόνα
Επόμενο άρθροΔιεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής