Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Μεσιτικά γραφεία στην Αθήνα – Χρήσιμες συμβουλές

Μεσιτικά γραφεία στην Αθήνα – Χρήσιμες συμβουλές

0

Πώληση τι να προσέχετε

Αν έχετε σκοπό να πουλήσετε ένα πολυτελές σπίτι στην Αθήνα αυτό που θα επιθυμείτε είναι να το πουλήσετε σε όσο το δυνατόν καλύτερη τιμή.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να προετοιμάστε το ακίνητο προς πώληση. Το ακίνητό πρέπει να φαίνεται σε καλή κατάσταση και να είναι περιποιημένο, αν έχετε κήπο μην τον αφήνεται χωρίς φροντίδα. Η πρώτη εικόνα του πελάτη είναι σημαντική και αν δημιουργήσετε καλή εντύπωση θα επιτύχετε μια ανταγωνιστική τιμή.

Πριν πουλήσετε το ακίνητο σας , δαπανήστε κάποια χρήματα για να κάνετε τις απαραίτητες βελτιωτικές ενέργειες. Ένα φρεσκάρισμα στους τοίχους και το ταβάνι είναι άκρως απαραίτητο .Από την μια θα κάνετε απολύμανση στον χώρο και από την άλλη θα δώσει έμφαση στο ακίνητο.

Διακόσμηση

Ένα ευφυές   τέχνασμα για να πουλήσετε το ακριβό ακίνητο σας στην Αθήνα (υψηλά τα κόστη στην μεγαλούπολη) σε υψηλή τιμή είναι τα κάνετε μια πολύ ωραία διακόσμηση στο εσωτερικό του. Βάλτε όμορφα τα έπιπλα που διαθέτετε , στολίστε ωραία τα μαξιλάρια, βάλτε διάφορα διακοσμητικά με σκοπό να νιώσει ο δυνητικός αγοραστής ότι νιώθει «σαν το σπίτι του».

Όταν το σπίτι είναι σε καλή κατάσταση εκτός από τους ιδιώτες πιθανόν να ελκύσετε και το βλέμμα των μεσιτικών γραφείων που αναζητούν ακίνητα για τους πελάτες τους. Υπάρχουν μεσιτικά γραφεία στην Αθήνα που ειδικεύονται στην πώληση υπερπολυτελών κατοικιών καθώς έχουν ένα πελατολόγιο που έχει την δυνατότητα να δαπανήσει ένα μεγάλο ποσό για την αγορά ακινήτου.

Έρευνα Αγοράς

Αφού κάνετε τις παραπάνω ενέργειες πρέπει να κάνετε μια αξιόλογη έρευνα αγοράς για να μάθετε αν και πόσο πωλούνται τα ακίνητα στην περιοχή σας. Τέτοιου είδους πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε και από ένα μεσιτικό γραφείο αλλά δεν θέλετε συνεργασία η Χρυσή Ευκαιρία θα σας φανεί πολύτιμη.

Να διευκρινίσουμε ότι Τα μεσιτικά γραφεία θα σας ζητήσουν προμήθεια που μπορεί να κυμαίνεται από 1% με 1.5% αν και εφόσον πουληθεί το ακίνητο. Αλλιώς δεν έχετε καμία υποχρέωση να πληρώσετε κάποια άλλη υπηρεσία. Τα μεσιτικά γραφεία είναι πολλά ιδίως στην Αθήνα, σας προτείνουμε να επιλέξετε κάποιο που ειδικεύεται σε πωλήσεις ακινήτων  και ιδανικά βρίσκεται κοντά στην περιοχή σας. Αν είναι κοντά θα έχει και γνώση της συγκεκριμένης αγοράς.

Διαπραγμάτευση

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της πώλησης είναι η διαπραγμάτευση με τον πελάτη. Προσπαθήστε να αυξήσετε την αρχική τιμή του ακινήτου για να έχετε ένα περιθώριο να διαπραγματευτείτε και να ρίξετε το κόστος σε ένα σημείο που θα είστε ευχαριστημένος από την επένδυση.

Τονίστε τα δυνατά σημεία του ακινήτου και δώστε έμφαση σε κάτι που το κάνει ιδιαίτερο. Επίσης αφήστε υπονοούμενα ότι υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι που θα πρέπει να το σκεφτείτε λίγο.

Η πώληση πολυτελούς κατοικίας στις μέρες μας δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς η αγορά του real estate έχει μεγάλη πτώση , αλλά τα παραπάνω θα αυξήσουν τις πιθανότητες σας

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροFall Makeup Tutorial από την Βασιλική Βονιτσάνου!
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη ημεδαπός για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα στη Λευκάδα