Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Ο Ρόλος του Νεφρολόγου

Ο Ρόλος του Νεφρολόγου

0

Η ιατρική επιστήμη έχει χωριστεί σε πολλές υποδιαιρέσεις καθιστώντας εύκολη την εκτενή επικέντρωση στα διάφορα μέρη και συστήματα του σώματος. Η νεφρολογία είναι το πεδίο της ιατρικής που ασχολείται με τη διάγνωση και θεραπεία των προβλημάτων των νεφρών.

Η νεφρολογία είναι το τμήμα της ιατρικής επιστήμης που ασχολείται με τη διάγνωση και τις πιθανές θεραπείες των διαταραχών που δημιουργούνται στα νεφρά. Στην πραγματικότητα, θεωρείται ως επιμέρους ειδικότητα στον τομέα της εσωτερικής παθολογίας.

Οι νεφρολόγοι αφιερώνουν πολλά χρόνια για εκπαίδευση και ειδικεύονται στην λειτουργικότητα αυτών των πολύπλοκων οργάνων και των συνδρόμων που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων ετών κατάρτισης, εκπαιδεύονται στο να διαχειριστούν τα προβλήματα των νεφρών μέσω της ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης, των ηλεκτρολυτών και των υγρών τους σώματος.

Ο νεφρολόγος είναι ο ειδικός στην εσωτερική παθολογία που έχει λάβει επιπλέον εκπαίδευση στην ιατρική θεραπεία ασθενών με παθήσεις των νεφρών.
Έχει διδαχτεί και εξειδικευτεί στις ασθένειες των νεφρών, στη μεταμόσχευση νεφρού και στη θεραπεία με αιμοκάθαρση. Η ειδική εκπαίδευση δίνει στον νεφρολόγο την κατάρτιση και γνώση ώστε να προσφέρει μια εκτενή προσέγγιση στη θεραπεία ασθενειών των νεφρών, διότι οι ασθένειες των νεφρών μπορεί να έχουν συνέπειες στη λειτουργία των άλλων οργάνων του σώματος. Οι νεφρολόγοι έχουν την δυνατότητα να ασχοληθούν περαιτέρω με την παιδιατρική νεφρολογία ή την νεφρολογία ενηλίκων.

Ο νεφρολόγος διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων, σε συνδυασμό με τους ασθενείς ή / και τις οικογένειες, σε σχέση με την παρακράτηση ή την ανάκληση της αιμοκάθαρσης. Μια από τις κύριες δραστηριότητες του νεφρολόγου είναι η χρήση του τεχνητού νεφρού για τη θεραπεία ασθενών με οξεία και χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.
Δεν επεμβαίνει χειρουργικά στα νεφρά, όμως, μπορεί να χρειαστεί να εκτελέσει μια βιοψία νεφρού χρησιμοποιώντας μια πολύ λεπτή βελόνα ώστε να τρυπήσει την επιφάνεια και να φτάσει ως το νεφρό από όπου και θα πάρει δείγμα νεφρικού ιστού. Ένας ειδικός νεφρολόγος συχνά παρακολουθεί ασθενείς οι οποίοι είναι σε αποθεραπεία μετά από χειρουργική επέμβαση.

Είναι ο γιατρός που θα αποσαφηνίσει ορισμένα σημεία για την κατάσταση σας ώστε να αποφασιστεί πως θα προχωρήσετε όταν απαιτείται αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση. Εάν προχωρήσετε με τη μεταμόσχευση νεφρού, ο νεφρολόγος σας θα μπορούσε να λάβει μέρος στη φροντίδα σας αργότερα για να βοηθήσει με την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, τις αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων και άλλα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Ένας ασθενής με ύπαρξη πρωτεΐνης στο αίμα ή στα ούρα, οξεία υψηλή πίεση του αίματος, πέτρες στα νεφρά ή νεφρική ανεπάρκεια μπορεί να παραπεμφθεί, από έναν οικογενειακό γιατρό, σε νεφρολόγο, σε άλλο παθολόγο, σε χειρούργο.
Ένα παράδειγμα είναι οι ασθενείς με διαβήτη, οι οποίοι αρκετές φορές δεν λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα και στους οποίους δεν γίνεται σύσταση ώστε να κάνουν μια απλή εξέταση ούρων και να εντοπιστούν έγκαιρα οι βλάβες στα νεφρά και εάν είναι απαραίτητο να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση, όταν οι νεφροί δεν λειτουργούν. Η έγκαιρη παραπομπή σε ειδικούς νεφρού βελτιώνει την επιβίωση όταν τα νεφρά αποτυγχάνουν.

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε η συνάντηση των καρναβαλιστών
Επόμενο άρθρο4 τρόποι να γίνουν πιο αποδοτικά τα έντυπα φυλλάδιά σας!