Αρχική Άλλες ειδήσεις Δήλωση Περιφερειάρχη για την εκχώρηση της χρήσης 14 αεροδρομίων

Δήλωση Περιφερειάρχη για την εκχώρηση της χρήσης 14 αεροδρομίων

0
aktio

aktio

Μεταξύ των οποίων είναι της Κέρκυρας, του Ακτίου, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                             Κέρκυρα, 26 Νοεμβρίου 2014

ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ

Τηλ.: 26610-39606

Email:grafeio_typou@pin.gov.gr

 

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου προχώρησε ένα ακόμη βήμα στον αντιλαϊκό της κατήφορο και μέσω του ΤΑΙΠΕΔ παρέδωσε τη χρήση 14 αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι της Κέρκυρας, του Ακτίου, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, σε σύμπραξη ιδιόμορφων ελληνογερμανικών συμφερόντων.

Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά βλαπτική για την προοπτική ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Ιδιαίτερα για τα Ιόνια Νησιά, με δεδομένη την πολύ μεγάλη συμμετοχή του τουρισμού στην τοπική οικονομία, η εκχώρηση των τεσσάρων αεροδρομίων στα μονοπωλιακά συμφέροντα προοιωνίζεται αρνητικές εξελίξεις για τη συντριπτική πλειοψηφία των ωφελουμένων συμπολιτών μας.

Το μέγεθος της απάτης σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος που διαπράττει με την πράξη αυτή το ΤΑΙΠΕΔ και η συγκυβέρνηση γίνεται πιο κατανοητό, όταν πέραν του γεγονότος ότι όλα αυτά τα αεροδρόμια ήταν ήδη κερδοφόρα, είναι βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα και διεθνώς θα αυξηθεί με μεγάλους ρυθμούς προσπορίζοντας τεράστια κέρδη στις τσέπες των ιδιόμορφων αυτών συμφερόντων που αγοράζουν έτσι χρυσάφι έναντι “πινακίου φακής”.

Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε την ιδέα της διαχείρισης των αεροδρομίων από δημόσιο φορέα με τη συμμετοχή των εργαζομένων και της αυτοδιοίκησης.

Χαιρετίζουμε τον πολύμορφο αγώνα που εξελίχθηκε το προηγούμενο διάστημα σε ολόκληρη τη χώρα, κυρίως με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Επιτροπής κατά της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων και διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας ότι αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί λαμβάνοντας υπ’ όψη τα νέα δεδομένα και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο.

Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αυτή η ενέργεια της συγκυβέρνησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ θεωρείται ως επιζήμια οικονομικά και εθνικά, κρίνεται ως απαράδεκτη και αντιλαϊκή και θα προσβληθεί σε κάθε επίπεδο πολιτικό, κοινωνικό και νομικό, μέχρι να εξαληφθεί.

Προηγούμενο άρθροΣε μαραθώνιους και ημερίδες ο Φίλανδρος με πολλές διακρίσεις
Επόμενο άρθροΧειρο_ποιείν: Ταξίδι στον κόσμο του powertex!