Αρχική Top Stories Χωρίς εργαστήρια πληροφορικής το ΙΕΚ Λευκάδας

Χωρίς εργαστήρια πληροφορικής το ΙΕΚ Λευκάδας

0

iek lefkadasΚινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο οι σπουδαστές του τμήματος Τεχνικών Εφαρμογών Πληροφορικής.

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δημόσια ΙΕΚ που φέτος μετά από 20 χρόνια, δεν ξεκίνησαν την λειτουργία τους στις αρχές του Οκτώβρη όπως κάθε χρόνο.

Για πρώτη φορά φέτος, δεν εξασφαλίστηκαν έγκαιρα τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου να προσληφθούν οι 7.000-8.000 εκπαιδευτές που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία τους, ενώ σύμφωνα με παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης που έχει την ευθύνη για τα δημόσια ΙΕΚ, ακόμα οφείλονται στους εκπαιδευτές τα δεδουλευμένα του προηγούμενου εξαμήνου.

Πριν από λίγες ημέρες δόθηκε λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης αντικαθιστώντας όπου ήταν δυνατόν ωρομίσθιους καθηγητές με καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ετσι όλα έδειχναν να έχουν πάρει το δρόμο τους ώστε τα μαθήματα να ξεκινήσουν σήμερα Πέμπτη 26/11/2015.

Όχι όμως και για το ΙΕΚ της Λευκάδας το οποίο αντιμετωπίζει ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα αφού δεν έχει δοθεί λύση στο θέμα του εργαστηρίου του τμήματος της πληροφορικής.
Τα δύο πρώτα εξάμηνα που λειτούργησε το συγκεκριμένο τμήμα οι σπουδαστές εξυπηρετούνταν στο εργαστήριο πληροφορικής του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας, δυστυχώς φέτος όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι υπεύθυνοι του ΙΕΚ της Λευκάδας, προσπάθησαν να έρθουν σε συνεννόηση με τον Δήμο Λευκάδας ο οποίος είναι υπεύθυνος φορέας για τα σχολικά κτίρια και την στέγαση του ΙΕΚ, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Δυστυχώς μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Λευκάδας αναβλήθηκε λόγω του σεισμού και μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί παρά τις προσπάθειες των υπευθύνων του ΙΕΚ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής κανένα από τα σχολεία της Λευκάδας που διαθέτουν εργαστήριο πληροφορικής δεν έχει ενδιαφερθεί για το ζήτημα προσφέροντας εργαστήριο πληροφορικής, ούτε καν το ΕΠΑΛ Λευκάδας το οποίο συστεγάζεται με το ΙΕΚ, ενώ όπως είναι γνωστό σε άλλες πόλεις τα ΕΠΑΛ παραχωρούν τα εργαστήριά τους στα ΙΕΚ που συστεγάζονται.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα βρεθεί σύντομα λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα χαθεί το εξάμηνο με ότι αυτό συνεπάγεται για τους 15 σπουδαστές του τμήματος.

Προηγούμενο άρθροΤο νησί μας από ψηλά!
Επόμενο άρθροΤο Παρίσι, η Λευκάδα, η Σαχάρα και ο …Σόρος έχουν κάτι κοινό. Τι όμως;