Αρχική Άλλες ειδήσεις Εκπαιδευτική επίσκεψη της ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λυγιάς στη Βουλή των Ελλήνων

Εκπαιδευτική επίσκεψη της ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λυγιάς στη Βουλή των Ελλήνων

0

voyli-lygia1Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη  επίσκεψη των μαθητών της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λυγιάς στη Βουλή των Ελλήνων στις 28 και 29 Μαΐου με τη συνοδεία του Εκπ/κού της τάξης κ.Σίμου Μιχαήλ και της Δ/ντριας του Σχολείου κ.Βλάχου Ιφιγένειας.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν τη Βουλή, ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου και την έκθεση ιστορικών φωτογραφιών και ντοκουμέντων από την υπεύθυνη του Προγράμματος της Βουλής, ενημερώθηκαν για την ιστορία του καθώς και για τα γεγονότα που σχετίζονται με την καθιέρωση της Σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και  τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος.
Τους μαθητές υποδέχτηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Λευκάδας κ Σταύρος Γρηγόρης. Οι μαθητές κάθισαν στα έδρανα της αίθουσας των συνεδριάσεων της Βουλής και άκουσαν από τον ίδιο το Βουλευτή σχετικά με τη λειτουργία του κοινοβουλίου. Αφού  συζήτησε μαζί μας, ευχήθηκε καλή πρόοδο στους μαθητές.

Στην έξοδο μας από το κοινοβούλιο αναπάντεχα… παραβρεθήκαμε  στην αλλαγή της προεδρικής φρουράς.

Ακολούθησε επίσκεψη στο ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Το πρόγραμμα που παρακολουθήσαμε με τίτλο «Στα Μονοπάτια των Άστρων», είχε ως θέμα της τη γέννηση, την εξέλιξη και τον θάνατο των άστρων.
Ο επόμενος μεγάλος σταθμός της εκδρομής, ήταν η επίσκεψη και η ξενάγηση των μαθητών στην Ακρόπολη. Εκεί θαύμασαν από κοντά τα Προπύλαια, το ναό της Αθηνάς Νίκης, το Ερεχθείο και τον Παρθενώνα· τα αξιοθαύμαστα έργα της αρχιτεκτονικής του μέτρου και της κομψότητας των αρχαίων Ελλήνων.  Η επίσκεψη στο  μουσείο της Ακρόπολης, βοήθησε τους μαθητές να αντιληφθούν και να συνειδητοποιήσουν την αξία και το μεγαλείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την απεραντοσύνη του Ελληνικού κάλλους και  τη μοναδικότητα του Ελληνισμού.

Περιδιαβήκαμε με ανοικτό τρενάκι στους αρχαιολογικούς χώρους στις περιοχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (Σύνταγμα, Βουλή, Καλλιμάρμαρο, Μέγαρο Μαξίμου, Ζάππειο Μέγαρο, Στήλες Ολυμπίου Διός, Αρχαία Αγορά, Πλάκα κ.ά )
Όλες οι εκπαιδευτικές επισκέψεις του σχολείου μας, είναι ιδιαίτερης σημασίας για τους μαθητές, καθώς τους δίνουν τη δυνατότητα να παρευρίσκονται σε τόπους έντονης μορφωτικής αξίας.

Η επίσκεψη άφησε άριστες εντυπώσεις σε  μαθητές-γονείς και εκπ/κούς.

Ευχαριστούμε :

Το βουλευτή Λευκάδας για την υποδοχή που μας επιφύλαξε.

Την ξεναγό μας κ.Νάντια για την υπέροχη ξενάγησή της στους χώρους του μουσείου της Ακρόπολης και το βράχο της Ακρόπολης.

Τον οδηγό μας κ.Θανάση του τουριστικού γραφείου kinissis για την συνεχή άψογη οδήγηση κατά τη διάρκεια του 2ήμερου της εκδρομής.

Τους οκτώ(8) γονείς- συνοδούς που στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο μας..
Το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την οικονομική ενίσχυση και …… κυρίως τους μαθητές που συνέβαλλαν  με την προσωπική τους προσπάθεια (Χριστουγεννιάτικο και πασχαλινό bazaar που ετοίμασαν με την εκπ/κό του σχολείου μας κ. Μπαζίνα  Παρθενία) προκειμένου να ενισχύσουν το ταμείο τους και  να πραγματοποιηθεί με ελάχιστο κόστος η υπέροχη αυτή εκπ/κή επίσκεψη, που πιστεύουμε ότι θα τους μείνει αξέχαστη!!

Η Δ/ντρια του Σχολείου

Προηγούμενο άρθροΣύστημα μοριοδότησης για τις εγγραφές σε Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς του Δήμου Λευκάδας
Επόμενο άρθροΕλπιδοφόρα εμφάνιση του Γυμναστικού Συλλόγου Λευκάδας στα 4α Γιτάνεια