Αρχική Άλλες ειδήσεις Η εκποίηση του Ελληνικού και το απέραντο θράσος της κυβέρνησης

Η εκποίηση του Ελληνικού και το απέραντο θράσος της κυβέρνησης

0

elliniko

Άρθρο του Γεράσιμου Αραβανή.

Την Τετάρτη 21/9 με πολύ μεγάλη πλειοψηφία η βουλή ψήφισε την εκποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού σε κοινοπραξία μεγάλων συμφερόντων στην οποία κεντρικό ρόλο έχει ο όμιλος Λάτση.

Υπέρ ψήφισε όλο το φιλοευρωενωσιακό  τόξο, όλοι οι οπαδοί και οι υποστηρικτές των μνημονίων με προεξάρχουσα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και από κοντά τη Ν.Δ., το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και όλους τους υπόλοιπους.

Συζητούμε για το καλύτερο φιλέτο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της Ευρώπης. 6.200 στρέμματα στην παραλία του Ελληνικού, παραχωρούνται για 99 χρόνια με τίμημα 915 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μάλιστα θα πάνε στο ΤΑΙΠΕΔ και δεν θα δοθεί ούτε ευρώ για τις ανάγκες του ελληνικού λαού.

Αλήθεια πώς τα φέρνει η ζωή.

Το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ετοιμάσει τη συμφωνία για την εκποίηση και ο ΣΥΡΙΖΑ την κατήγγειλε λέγοντας ότι το ξεπουλάει με σκανδαλωδώς χαμηλό κίνημα, το χώρο που ο λαός της Αττικής έχει ανάγκη για ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο. Μάλιστα τότε η Αυγή έγραφε: Σε λίγα χρόνια ερχόμενοι από τα νησιά  με τα πλοίο της γραμμής θα αντικρίζουμε τεράστιους ουρανοξύστες, πεντάστερα, εξάστερα και επτάστερα ξενοδοχεία που θα θυμίζουν Μαϊάμι και Χαβάη. Υπερπολυτελείς κατοικίες, τεράστια  Mall, καζίνο προδιαγραφών Λας Βέγκας και 3,5 χιλιόμετρα παραλίας, κλειστής για τους κοινούς θνητούς που θα την απολαμβάνει το γκέτο των πλουσίων οι οποίοι θα κατοικούν εκεί.

Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε υιοθετήσει την πρόταση του Μετσόβιου Πολυτεχνείου η οποία περιλάμβανε 61% του χώρου ως αμιγές πράσινο και 39% ως χώρους πολιτιστικών και αθλητικών χρήσεων και μάλιστα η συμφωνία αυτή είχε μεγάλα πλεονεκτήματα.

Σήμερα, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει τη συμφωνία, η οποία δεν διαφέρει ουσιαστικά από την προηγούμενη, περιφέρει σχέδια και μακέτες πλημμυρισμένα στο πράσινο και φιλολογεί για 70.000 θέσεις εργασίας. Επιπλέον ισχυρίζεται ότι η δική του συμφωνία είναι βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη γιατί περιλαμβάνει περισσότερο πράσινο. Η αλήθεια είναι ότι το πράσινο είναι λιγότερο από το ένα τρίτο της έκτασης, στο οποίο μάλιστα περιλαμβάνονται οι ακάλυπτοι χώροι των ξενοδοχείων και των πολυτελών κατοικιών. Αυτά κατά τη γνώμη του είναι τα πλεονεκτήματα της νέας συμφωνίας.

Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο το χαμηλό τίμημα ή κυρίως αυτό, αλλά τι  σηματοδοτεί η ενεργεία της εκποίησης του Ελληνικού από την άποψη των στόχων ανάπτυξης που έχουν οι κυβερνήσεις και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για τη χώρα μας.

Στο επίκεντρο της όποιας ανάπτυξης τους είναι η αξιοποίηση της θέσης της χώρας ως κόμβου μεταφορών και κεντρικού τουριστικού θέρετρου της Ευρώπης. Παρά τα όσα λένε οι σημερινοί κυβερνώντες και όλοι οι προηγούμενοι για την ανάγκη ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής, της βιομηχανίας και βιοτεχνίας τίποτε δεν πρόκειται να γίνει. Ο καταμερισμός που το ευρωπαϊκό πολυεθνικό κεφάλαιο και οι ευρωπαϊκές ελίτ έχουν αποφασίσει δεν προβλέπει κάτι τέτοιο για την Ελλάδα. Απλώς οι κυβερνήσεις πιεζόμενες από τη μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια και τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τα οποία γεννά η πολιτική τους με αφορμή την κρίση, ελίσσονται και « λένε και καμιά κουβέντα παραπάνω» για να θολώνουν τα νερά.

Κατά τη συζήτηση στη βουλή ο υπουργός κ. Μπαλτάς θέλησε να ντύσει το ξεπούλημα με σοσιαλιστικό περιτύλιγμα λέγοντας: αυτός είναι ο δρόμος που λέγεται δημοκρατικός δρόμος του σοσιαλισμού, ένας δρόμος που, όπως εξήγησε, είναι μακρύς και όχι στιγμιαίος και έχει υποχωρήσεις, συμβιβασμούς, νίκες και ήττες. «Όταν σε αυτό το δρόμο βρισκόμαστε μπροστά σε υπέρτερους συσχετισμούς που μας αναγκάζουν να υποστούμε μία αναγνωρισμένη ήττα δεν σημαίνει ότι μετά την ήττα λέμε άλλα από αυτά που λέγαμε πριν», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «λέμε κάτι που αναγνωρίζει το γεγονός μιας ήττας, ότι πρέπει να προσαρμοστούμε να κάνουμε το συμβιβασμό που απαιτεί η ήττα για να συνεχίσουμε τον αγώνα».

Πολύ ωραία.

Ξεπουλάμε το ελληνικό, αλλά δεν υποχωρούμε από τον αγώνα για το δημοκρατικό σοσιαλισμό.

Ψηφίζουμε το 3ο και πιο επώδυνο μνημόνιο που κόβει τις συντάξεις, αυξάνει τους φόρους, αυξάνει τον ΕΝΦΙΑ, κατεδαφίζει εργασιακές κατακτήσεις κ.λπ. γιατί δεν είχαμε άλλη λύση, θα ανταμείψουμε όμως το λαό στην πορεία.

Παραδώσαμε ότι είχε απομείνει στους Γερμανούς, τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ, ετοιμαζόμαστε να δώσουμε νέα βάση στο Καστελόριζο, αλλά ο αγώνας για την ανεξαρτησία της χώρας συνεχίζεται.

Καταγγείλαμε τη δημιουργία κέντρου κράτησης που έκαναν οι προηγούμενοι στην Αμυγδαλέζα και σήμερα τα κέντρα κράτησης φύτρωσαν σαν μανιτάρια και η Αμυγδαλέζα ξανανοίγει.

Είπε όμως την αλήθεια ο κ. Μπαλτάς, ότι αγωνίζεται για το δημοκρατικό σοσιαλισμό. Ακριβώς η σοσιαλδημοκρατία για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται, στο όνομα του δημοκρατικού σοσιαλισμού και αφού έκανε τα μεγαλύτερα εγκλήματα, υπηρέτησε και υπηρετεί κατά τον καλύτερο τρόπο το κεφάλαιο και την εξουσία του σε βάρος των λαών.

Γεράσιμος  Αραβανής

Προηγούμενο άρθροXορωδία Πρέβεζας «Αρμονία»: Ακροάσεις για καινούρια μέλη της παιδικής χορωδίας.
Επόμενο άρθροThe Small Kitchens of Greece: Lefkada