Αρχική Άλλες ειδήσεις Ενδιαφέρουσες δράσεις από τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης

Ενδιαφέρουσες δράσεις από τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης

0
monopatia

monopatia

Δράσεις σχετικές με την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
Μονοπάτια Αλληλεγγύης

Πολιτιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Νέων

Καραβέλλα 12, 31100 Λευκάδα

Τηλ /φαξ: 2645023123

pistes_solidaires@yahoo.gr

www.tamonopatia.org

•Κατασκευάζουμε μια Μονάδα Παραγωγής Βιοαερίου

•Δημιουργούμε οικονομικούς λαμπτήρες LED

13-14  Δεκεμβρίου 2014

στην έδρα της οργάνωσης «Μονοπάτια  Αλληλεγγύης»

 

Αειφόρο ή βιώσιμη ονομάζουμε την ανάπτυξη που απαντά στις ανάγκες του παρόντος χωρίς να υποθηκεύει την δυνατότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιούν τις δικές τους. Ενσωματώνει τρεις διαστάσεις: την οικονομική (αποδοτικότητα, κερδοφορία), την κοινωνική (κοινωνική υπευθυνότητα) και την περιβαλλοντική (επίπτωση στο περιβάλλον).

Δεδομένης της σημασίας της για τη ζωή μας και το μέλλον των αυριανών γενεών, η εκπαίδευση στην αειφόρο ανάπτυξη και την αειφόρο επιχειρηματικότητα κρίνεται αναγκαία για όλους μας. Κάθε μια εκ των πράξεων, των συνηθειών και των συμπεριφορών μας έχει άμεσο αποτέλεσμα στην διαφύλαξη ή μη του περιβάλλοντος καθώς και στην βιωσιμότητα της κοινωνίας όπου ζούμε.

Σ’αυτό το πλαίσιο και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης υλοποίησαν από 1-13 Νοεμβρίου 2014 την 1η πρωτοβουλία ενός συλλογικού προγράμματος και ενεργοποίησε 12 νέους από όλη την Ελλάδα για να συμμετέχουν στην δημιουργία ενός πρότυπου οικολογικού σπιτιού από πηλό, άχυρο και άμμο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως τόπος εργαστηρίων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων γύρω από την αειφόρο ανάπτυξη και την αειφόρο επιχειρηματικότητα.

Σε συνέχεια των παραπάνω, η οργάνωσή μας θα υλοποιήσει την 2η πρωτοβουλία του προγράμματος, διάρκειας 06 ημερών εργασίας από 13 έως 18 Δεκεμβρίου 2014 στην Λευκάδα και στο Νυδρί  Λευκάδας, με την συμμετοχή των νέων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η οποία θα περιλαμβάνει δράσεις σχετικές με την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ),

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και για δύο μέρες θα έχουμε τις ακόλουθες δραστηριότητες:

–  13-12-2014/ 09:30 πμ : δημιουργία ενός συστήματος παραγωγής βιοαερίου, ένα φυσικό αέριο που προκύπτει από την ζύμωση των οργανικών υλών, για οικιακή χρήση

– 14-12-2014/ / 09:30 πμ : κατασκευή οικονομικών λαμπτήρων LED.

O οποίος που επιθυμεί να λάβει μέρος στην εν λόγω δραστηριότητα, μπορεί να επικοινωνήσει  μαζί μας  μέσω e-mail: pistes_solidaires@yahoo.gr ή να καλέσει στο 2645023123 & 6981622910.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν,

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δραστηριότητα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας: www.tamonopatia.org.

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικος χορός του Οδυσσέα Νυδριού
Επόμενο άρθροΠανέτοιμη η «Γαλιλαία» να μας ταξιδέψει απ’ τον Παράδεισο ως τη Φάτνη!