Αρχική Άλλες ειδήσεις Αιτήματα – Δικαιώματα Κατάληψης 2ου Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου Λευκάδος

Αιτήματα – Δικαιώματα Κατάληψης 2ου Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου Λευκάδος

0

deftero-gymnasio-lykeio-lefkada-2o-gymnasio-lykeio

Το Σχολείο μένει κλειστό λόγω:

1) Το παρών εκπαιδευτικό σύστημα είναι μη αποδοτικό. Υποχρεώνει όλα τα παιδιά να πηγαίνουν φροντιστήρια ακόμη κι αν δε μπορούν να τα υποστηρίξουν οικονομικά οι γονείς τους. Χωρίς αυτά το παιδί έχει πολλές ελλείψεις πάνω σε μαθησιακά θέματα καθώς στο σχολείο δε γίνεται σωστό και όπως θα έπρεπε μάθημα!
2)Το εσωτερικό περιβάλλον του σχολείου έχει πολλές έχει πολλές υλικές ζημιές από το σεισμό της 17ης Νοεμβρίου, οι ζημιές αυτές μπορεί να μη φέρουν ακαταλληλότητα στο χώρο του σχολείου, αλλά προκαλούν ψυχολογικά και ψυχοφθόρα προβλήματα στα παιδιά (τεράστιες ρωγμές στους τοίχους).
3)Η ανισότητα μεταξύ καθηγητών και μαθητών
4)Η κακή και επιλεκτική συμπεριφορά καθηγητών προς συγκεκριμένους μαθητές ή ομάδες παιδιών.
5)Ο χώρος υγιεινής του σχολείου μας είναι τουλάχιστον ανεπαρκές, καθώς δεν υπάρχουν χαρτιά υγείας και κρεμοσάπουνο. Επιπλέον, το νερό από τις βρύσες κόβεται από τις 11:00 π.μ και μετά.
Τέλος, θα θέλαμε να προβληματιστείτε σχετικά με το τι δε λειτουργεί σωστά όσον αφορά την εκπαίδευση την παιδεία και όλα τα προβλήματα που ακολουθούν.
Υ.Γ. Εάν εσείς θεωρείται ότι στο 2016 οι αγώνες των παιδιών πρέπει να αντιμετωπίζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο τότε μπορεί και να κάνουμε λάθος.

Προηγούμενο άρθροΑφιέρωμα στον Δημήτριο Σ. Γκίνη, Ιστορικό του Δικαίου, μελετητή της παιδείας και βιβλιογράφο
Επόμενο άρθροΗ Λευκάδα θα φιλοξενήσει το 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας