Αρχική Top Stories Άκρως ανησυχητικό το ποσοστό της παιδικής παχυσαρκίας στα Ιόνια.

Άκρως ανησυχητικό το ποσοστό της παιδικής παχυσαρκίας στα Ιόνια.

0
paxisarkapaidia

paxisarkapaidiaΤι δείχνουν οι μετρήσεις για την Λευκάδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του προγράμματος «Αξιολόγηση Σωματικής Διάπλασης, Διατροφικών Συνηθειών και Σωματικής Δραστηριότητας Μαθητών» για το σχολικό έτος 2014-15, κατά το οποίο συμμετείχαν 340.000 μαθητές από 4.000 σχολεία της Ελλάδας, τα ποσοστά υπέρβαρου και παχυσαρκίας στα παιδιά της χώρας παραμένουν ιδιαιτέρως υψηλά.

Συγκεκριμένα, το 23% και το 10% των Ελλήνων μαθητών αξιολογήθηκαν ως υπέρβαροι και παχύσαρκοι, αντιστοίχως, ενώ η παχυσαρκία ήταν πιο συχνή στα αγόρια σε σχέση με κορίτσια (11% έναντι 9%).

Το πρόβλημα εντοπίστηκε κυρίως στις ηλικίες 8-11 ετών, καθώς 4 στους 10 μαθητές που βρίσκονταν στην έναρξη της εφηβείας ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Οι περιφέρειες της χώρας με τα υψηλότερα ποσοστά υπέρβαρων παιδιών ήταν αυτές του Νότιου Αιγαίου (38%), του Βόρειου Αιγαίου (37%) και των Ιονίων Νήσων (35%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στις περιφέρειες της Ηπείρου (30%), της Δυτικής Ελλάδας (30%) και της Θεσσαλίας (31%).

  • Ποσοστιαία κατανομή μαθητών σύμφωνα με την κατηγορία σωματικής διάπλασης στο σύνολο του Νομού (FOTO-1)
  • Ποσοστιαία κατανομή μαθητών σύμφωνα με την κατηγορία σωματικής διάπλασης, ανά εκπαιδευτική βαθμίδα (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). (FOTOS-2,3,4)

Όλα τα στοιχεία αξιολόγησης για το νομό Λευκάδας [εδώ].

Σημ.: Το EYZHN είναι ένα πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τo Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών, μέσα από την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας. Το πρόγραμμα Αξιολόγησης, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δράσεις του ΕΥΖΗΝ, διενεργείται στα σχολεία με την ευγενική χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε. Οι υπόλοιπες δράσεις του προγράμματος χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και τη Nestlé Ελλάς

Προηγούμενο άρθροΈνα πολυπολιτισμικό αποκριάτικο πάρτι στο Νυδρί
Επόμενο άρθροΗττήθηκε η Δόξα εντός έδρας από το Παγκράτι