Αρχική Άλλες ειδήσεις Μήνυση της Ζαρούλια στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας

Μήνυση της Ζαρούλια στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας

0

fyssas-paylos

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπ/κων ΠΕ Λευκάδας.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                                              Λευκάδα 20/01/2015

   «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ»                

Γ. Μεσσήνη 7,  31100  Λευκάδα

Τηλ.- Fax: 2645026165 – Κιν. 6974815958

Εmail: sepelefkadas@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυση της χρυσαυγίτισσας Ζαρούλια στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας

Μήνυση εναντίον της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) κατέθεσε η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του προφυλακισμένου  Νίκου Μιχαλολιάκου, με το αιτιολογικό ότι με ανακοίνωσή της καλούσε μαθητές και εκπαιδευτικούς να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Παύλου Φύσσα.

Η ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο αφορούσε τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Π. Φύσσα και γι’ αυτό καλούσε εκπαιδευτικούς και μαθητές να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του.

Για τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συνομοσπονδίας  η κυρία Ζαρούλια κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προκαλώντας την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας που τους κάλεσε σε απολογία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η χαρακτηρισμένη – από πόρισμα αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου – εγκληματική οργάνωση εκτός των βίαιων επιθέσεων και δολοφονιών κάνει χρήση    ενίοτε και νομικών διαδικασιών για να πετύχει τους στόχους της!!!

Οι σύγχρονοι ιδεολογικοί , πολιτικοί  απόγονοι και θιασώτες του ναζισμού επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν για μια ακόμα φορά εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς. Είναι ακόμη νωπό στη μνήμη μας το εγχείρημά τους να ενοχοποιήσουν συναδέλφους-μέλη του συλλόγου μας, που βρήκε σύσσωμη απέναντί τους την εκπαιδευτική κοινότητα και έπεσε στο κενό.

Πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και μέχρι να αποκαλυφτεί ο ρόλος της Χρυσής Αυγής, κάποιοι πίστευαν ότι η δράση της  πλήττει κυρίως τους μετανάστες και άλλες μειονοτικές ομάδες. Τώρα πλέον ο κόσμος γνωρίζει ότι  οι μετανάστες ήταν απλώς ο πρώτος στόχος στη μακρά λίστα των νεοφασιστών εγκληματιών. Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους μας ότι στόχος τους  είναι η ελευθερία, η δημοκρατία, ο ίδιος ο λαός.

Χαιρετίζουμε τη στάση της ΑΣΓΜΕ  και των συναδέλφων μας και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και σε όλους όσους τολμούν να ορθώσουν το ανάστημά τους στο ναζιστικό μόρφωμα και σε  κάθε είδους τέτοια φαινόμενα.

Θα μας βρίσκουν απέναντί τους.  

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, 104 32, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 210 3835093, 210 3845434,

goneis@mail.gr, www.asgme.gr

                        

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΓΜΕ

ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΑΣ!

Μήνυση ενάντια στην ΑΣΓΜΕ κατέθεσε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ε. Ζαρούλια. Πρόκειται για μια άλλη απόδειξη ότι το φασιστικό-ναζιστικό μόρφωμα βλέπει σαν εχθρό τους φορείς του κινήματος των γονιών, που αγωνίζονται για να μπορούν όλα τα παιδιά να μορφώνονται, να έχουν ασφαλή και σύγχρονα σχολεία, να μην είναι εξαθλιωμένα και νηστικά.

Η μήνυση αφορά πιο συγκεκριμένα την ανακοίνωση ΑΣΓΜΕ (Σεπτέμβρης 2014) μπροστά στον έναν χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που καλούσε μαθητές και εκπαιδευτικούς να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή προς τιμή του Παύλου Φύσσα, και το δελτίο τύπου της ΑΣΓΜΕ (Οκτώβρης 2014) κατά της απόφασης του υπουργείου να διατάξει ΕΔΕ – μετά από ερώτηση που κατέθεσε η Ε. Ζαρουλια στη βουλή– και καλούσε σε απολογία δ/ντες και εκπαιδευτικούς της Κεφαλονιάς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συνομοσπονδίας.

Δεν μας φοβίζουν οι διώξεις και η τρομοκρατία!

Συνεχίζουμε.

Για την παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για να μην περάσει το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού στα παιδιά μας.

Επιμένουμε στον στίχο του ποιητή

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον».

 

 

Προηγούμενο άρθροΚοπή πίτας της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας
Επόμενο άρθροΆρθρο της Δ. Σταματέλου, υποψήφιας βουλευτή Ν. Λευκάδας με το ΚΚΕ