Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιβάλλον Εισαγωγή στην περιβαλλοντική εκπαίδευση

Εισαγωγή στην περιβαλλοντική εκπαίδευση

0
P6270011a

P6270011a

Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο στο ΚΠΕ Σφακιωτών Λευκάδας

Το ΚΠΕ Σφακιωτών, πραγματοποιώντας δράσεις του φυσικού του αντικειμένου, όπως αυτό περιγράφεται στο ΤΔΕ που υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «ΔράσειςΔια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», Άξονας Προτεραιότητας 7, Υποέργο 2, από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), πραγματοποίησε τριήμερο σεμινάριο αρχαρίων με τίτλο:

«ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΉ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ»

Το σεμινάριο διάρκειας 24 ωρών υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Σφακιωτών και στα πεδία δραστηριοτήτων του (Λαογραφικό Μουσείο Καβάλου, Παρ. οικισμός Σπανοχωρίου ) στις 27, 28 & 29 Ιουνίου 2014 και σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η επιμόρφωση των εκπ/κών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης στη φιλοσοφία, τη διαδικασία και τις μεθόδους υλοποίησης προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της εκπ/σης για την αειφορία καθώς και η ανταλλαγή εμπειριών από την υλοποίηση προγραμμάτων στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων μέσω της παρουσίασης καλών (πιλοτικών) εκπ/κών πρακτικών.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 70 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λευκάδας, Αχαΐας Αιτ/νίας Άρτας, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας και από τις Π.Ο. των ΚΠΕ των Ιονίων Νήσων.

Οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί, κατά την αξιολόγηση του σεμιναρίου, δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι από το περιεχόμενο και την ποιότητα των εισηγήσεων και των βιωματικών εργαστηρίων, σημείωσαν την καλή οργάνωση και φιλοξενία και εξέφρασαν προτάσεις για μελλοντικές δράσεις του Κέντρου.

Η Π.Ο. του ΚΠΕ Σφακιωτών

Προηγούμενο άρθροΕκλογές στο σωματείο Ελπίδες Λευκάδας volley
Επόμενο άρθροΤο νέο ΔΣ του Απόλλωνα Καρυάς