Αρχική Top Stories Οι σπουδαστές του ΙΕΚ Λευκάδας καθάρισαν την παραλία στους Μύλους

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ Λευκάδας καθάρισαν την παραλία στους Μύλους

0

myloi_meta12

Είκοσι σακούλες σκουπιδιών συγκεντρώθηκαν από τον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 14 Ιουνίου, ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας των Μύλων, που διοργάνωσαν οι σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ. Λευκάδας.

Οι σπουδαστές μαζί με τον διευθυντή του ΙΕΚ κ. Κουσουράκο και την υποδιευθύντρια κ. Χιωτάκη, αλλά και δύο καθηγητές του Ινστιτούτου, συγκεντρώθηκαν στους μύλους στις 6:00 το απόγευμα και ξεκίνησαν να καθαρίζουν την παραλία με όρεξη αλλά και με πολλά αστεία και γέλια.

Μετά από δύο περίπου ώρες, οι εθελοντές γέμισαν 20 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με κάθε λογής απορρίμματα. Πλαστικά μπουκάλια, δίχτυα ψαρέματος, σχοινιά, μπιτόνια, τενεκεδάκια αναψυκτικών, χαρτιά, παπούτσια, λάστιχα, μέχρι και έναν προφυλακτήρα αυτοκινήτου.

Το παρόν έδωσε και ο Αντιδήμαρχος κ. Στάθης Βλάχος που έχει την ευθύνη για τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Λευκάδας. Ο κ. Βλάχος έδωσε συγχαρητήρια στους σπουδαστές και τους καθηγητές του ΙΕΚ και δήλωσε συγκινημένος από αυτή την πρωτοβουλία. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε, ότι ο Δήμος Λευκάδας παρείχε τις σακούλες σκουπιδιών που χρησιμοποιήθηκαν, ενώ η υπηρεσία καθαριότητας ανέλαβε την απομάκρυνσή τους από την παραλία.

mylos small

Η περιοχή που καθαρίστηκε, εκτός από εκπληκτική ομορφιά έχει και ιστορική σημασία λόγω των ανεμόμυλων που βρίσκονται εκεί. Οι μύλοι ξεκίνησαν να κατασκευάζονται το 1760 ενώ ο τελευταίος σταμάτησε τη λειτουργία του το 1954.

Συνολικά οι μύλοι ήταν 8  ή κατά άλλους 12.

Τα ονόματα τους ξεκινώντας από τα νότια ήταν: ο μύλος του Ορλώφ ή του Κράλλη,  των Κογγαίων ή Καλογεράδων (Χλεμπέτας), του Μπογδάνου (Μοσχοβίτης), του Στόγια (Κουτσανύχτης/ Κ΄τανύχης), του Κοντάρη- Αιγειαλίδη (Γουρούνας), του Αρβανιτάκη (Κοψαντέρης).  Επίσης ο ο Συρεγγέλης στα Βαρδάνια του Γαβαλά, και ο Ντουλαβέρης.

Στην τοποθεσία δόθηκε μάχη με τους Άγγλους και τον Κολοκοτρώνη ενάντια των Γάλλων το Μάρτιο του 1810 στην προσπάθεια τους να καταλάβουν το νησί.

Δυο από τους μύλους είναι ανακαινισμένοι και φιλοξενούν καφετέριες. Τα ερείπια κάποιων από τους υπόλοιπους και την παραλία γύρω από αυτούς καθαρίσατε εσείς σήμερα.

Επίσης η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί το ιδανικότερο σημείο για τους λάτρεις του kite surf, οι οποίοι συγκεντρώνονται κατά δεκάδες προκειμένου να απολαύσουν το αεράκι που κάθε μεσημέρι ξεκινάει να φυσάει.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την κατάσταση που βρισκόταν η παραλία πριν τον καθαρισμό αλλά και φωτογραφίες κατά την διάρκεια του εθελοντικού καθαρισμού.

Προηγούμενο άρθρο“Daysign” ή αλλιώς σχεδίασε μια ιδιαίτερη ημέρα στην Λευκάδα!
Επόμενο άρθροΗ Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας γιόρτασε στον πανέμορφο κήπο της