Αρχική Άλλες ειδήσεις Ο χιονιάς έφερε προβλήματα-Εγκλωβισμένοι για ώρες στην Πατρών-Κορίνθου

Ο χιονιάς έφερε προβλήματα-Εγκλωβισμένοι για ώρες στην Πατρών-Κορίνθου

0

Ουρές οχημάτων έχουν σχηματιστεί, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο 155ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών -Πατρών στο ύψος του Αιγίου, με δεκάδες οδηγούς να έχουν εγκλωβιστεί καθώς δεν είχαν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Από την χιονόπτωση έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων με την εθνική οδό Αθηνών – Πατρών να είναι κλειστή στο 175ο χλμ. στο ρεύμα προς Αθήνα. Το ίδιο ισχύει στο 172ο χλμ. στο ρεύμα προς Πάτρα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται μεταξύ Αιγίου και Ακράτας, τόσο στην παλιά όσο και στη νέα εθνική οδό, ενώ στη νέα εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου ανάμεσα σε Ακράτα και Διακοπτό, η πυκνή χιονόπτωση δεν επέτρεψε τη διέλευση των οχημάτων, και δεκάδες οδηγοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις ουρές που σχηματίζουν τα αυτοκίνητα έχει εγκλωβιστεί και ένα εκχιονιστικό μηχάνημα, με αποτέλεσμα να εγείρονται φόβοι για πολύωρη παραμονή των οδηγών σε συνθήκες ψύχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα οχήματα έχουν παγιδευτεί εδώ και τουλάχιστον 2 ώρες, ενώ σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, οιοδηγοί εκφράζουν ανησυχίες ότι αν δεν δεν περάσει εκχιονιστικό θα αποκλειστούν από το χιόνι.

Προβλήματα παρατηρούνται και στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ με το best.gr, να ενημερώνει ότι τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Πάτρα- Αθήνα εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης και των προβλημάτων στην εθνική στο ύψος του Αιγίου και του Διακοπτού, επιστρέφουν στην Πάτρα.

Έκλεισε η παλαιά Εθνική Οδός Πατρών -Αιγίου -Κορίνθου

Πριν από λίγο ο πολιτικός σχεδιασμός εκτάκτου ανάγκης της Περιφέρειας προχώρησε σε προσωρινό κλείσιμο και της παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών – Αιγίου – Κορίνθου προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων, τα οποία δουλεύουν στο τμήμα Αίγιο – Πάτρα. Το προσωρινό κλείσιμο κρίθηκε επιβεβλημένο για να αποφορτιστεί η παλαιά Εθνική οδός στην οποία σημειώνεται συνεχής έντονη χιονόπτωση.

Τι λένε εγκλωβισμένοι επιβάτες

Επιβάτης του ΚΤΕΛ που έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο μιλώντας στον Αlpha δηλώνει: «Φύγαμε στη 13.00 από την Αθήνα και από τις 15.00 είμαστε εγκλωβισμένοι σε αυτό το σημείο… Είναι πολύ άσχημες οι συνθήκες. Υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι και παιδιά. Αυτή τη στιγμή μόλις σταμάτησε να χιονίζει, έχει πολύ κρύο… δεν υπάρχει κανείς να μας βοηθήσει. Δεν ξέρουμε τι μας περιμένει».

Άλλος οδηγός είπε: «Είμαστε σταματημένοι τουλάχιστον 2,5 ώρες. Πήραμε την Τροχαία και μας είπαν ότι θα το δούνε. Δεν είναι εικόνα αυτή ευρωπαϊκού κράτους!».

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις

Στο μεταξύ η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απευθύνει έκκληση προς του πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις δίχως τον απαραίτητο εξοπλισμό καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Για αυτό τον λόγο η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας θα παραμείνει σε 24ωρη επιφυλακή, με στόχο τον αποχιονισμό και την αποπαγοποίηση των δρόμων, ενώ προτεραιότητα δίνεται κυρίως στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Χαρακτηριστικό της έντασης της κακοκαιρίας, είναι πως έχει χιονίσει σε πολλές πεδινές περιοχές, όπως στον κάμπο της δυτικής Αχαΐας, στην πεδινή Ηλεία, ακόμα και στις παραλιακές περιοχές της Κυλλήνης και της Κουρούτας.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Στο μεταξύ, στην Αχαΐα, λόγω των χιονοπτώσεων είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στους δρόμους από το Αίγιο, το Διακοπτό και την Πάτρα προς τα Καλάβρυτα, καθώς και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων. Επίσης απαραίτητες είναι αλυσίδες από την Ακράτα προς την Ζαρούχλα και στη δημοτική οδό Δεμέστιχα- Λεοντίου- Μοίραλι- Ρακίτας.

Στην Ηλεία, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αλυσίδες από το 73ο χιλιόμετρο, έως το 83ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πατρών- Τρίπολης, στην επαρχιακή οδό Ανδριτσαίνας- Επικούρειου Απόλλωνα, στη δημοτική οδό Ανδριτσαίνας- Λυνισταίνας- Κουφόπουλο- Δραγώγι- Φανάρι- Αμυγδαλιές- Μύρωνια του δήμου Ανδριτσαίνας- Κρεστενών και στη δημοτική οδό Σκληρός-Νέδα- Άγιος Σώστης- Αμπελιώνα- Πέτρα του δήμου Οιχαλίας.

Στην Αιτωλοακαρνανία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Αγρινίου- Καρπενησίου, από 28ο χιλιόμετρο, έως 52ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Εμπέσου- Άρτας από τη Χρυσοπηγή έως την γέφυρα Κομποτίου και στην επαρχιακή οδό Εμπέσου- Περδικακίου Αυλακιού από 12ο χιλιόμετρο, έως το 38ο χιλιόμετρο.

Πηγή: iefimerida.gr 

Προηγούμενο άρθροΕπιβάτες του ΚΤΕΛ Λευκάδας εγκλωβισμένοι στην Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου
Επόμενο άρθροΤεράστιο διπλό της Δόξας μέσα στο Ρέθυμνο