Αρχική Άλλες ειδήσεις Ο Φόβος Άλλαξε Πλευρά! Άρθρο του Γιάννη Γαρύφαλλου

Ο Φόβος Άλλαξε Πλευρά! Άρθρο του Γιάννη Γαρύφαλλου

0
garyfallos

garyfallos

Τα προσχήματα εξέλιπαν, οι μάσκες έπεσαν!

 

Αυτοί που τόσο καιρό κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ για πόλωση, διχασμό και επιστροφή στο παρελθόν, σήκωσαν τα φλάμπουρα της Αντεπανάστασης και της Αντίδρασης.

Τα πρωτοπαλίκαρα της ΠΟΛ.ΑΝ. και του ΛΑ.Ο.Σ., δηλαδή, που κατάφεραν με την ακροδεξιά τους πυγμή, μεθοδικά και μεθοδευμένα, να αλώσουν τον όποιο φιλοευρωπαϊκό και φιλελεύθερο χαρακτήρα της Νέας Δημοκρατίας, στέρεψαν από επιχειρήματα τρόμου, είδαν κι απόειδαν με τις αποτυχίες της μονταζιέρας, παράτησαν τις προπαγάνδες της «Επιτροπής Αλήθειας» και πλέον αρνούνται με όρκους αίματος και τιμής να παραδώσουν την Ελλάδα (τους) στην Αριστερά.
Ας είναι.

Ας μην την παραδώσουν στην Αριστερά.

Ας την παραδώσουν στο λαό και ας μας αφήσουν να αποφασίσουμε χωρίς φόβο, αλλά με γνώση και όραμα, πως θέλουμε να είναι η ζωή μας και με ποιους τρόπους είμαστε διατεθειμένοι να επιδιώξουμε το στόχο μας αυτό.
Στις εκλογές της Κυριακής διακυβεύονται η επιβίωση και η αξιοπρέπεια ενός λαού, τουλάχιστον. Και λέω «τουλάχιστον», γιατί εκτός από την τεράστια σημασία που έχουν οι εκλογές αυτές για την Ελλάδα, μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να αποτελέσουν το έναυσμα για μια γενικότερη, ίσως ιστορικά σημαντικότερη, αλλαγή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αν δείξουμε ότι ένας άλλος τρόπος πολιτικής είναι εφικτός, όλα μπορούν να συμβούν, και η ελπίδα είναι σαν τη φλόγα. Αν φουντώσει εδώ, μπορεί να απλωθεί μες στις καρδιές εκατομμυρίων πολιτών της Ευρώπης που αναγνωρίζουν ότι κάτι πάει στραβά στην Ευρωπαϊκή Ένωση του Κεφαλαίου και των Ολιγαρχών, ότι το όραμα της Αριστεράς μπορεί να τη μετατρέψει σε μια Ευρώπη των Λαών και της Αλληλεγγύης.
Αυτή είναι η φλόγα που τρέμουν και φοβούνται τα ντόπια τσιράκια της πλουτοκρατίας και των δανειστών. Λες η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει, παρ΄ ελπίδα, μια σταλιά αξιοπρέπεια στο λαό; Λες να ανασάνει έστω για ένα δευτερόλεπτο ο ταλαιπωρημένος κοσμάκης και να δει ότι η καταστροφή της ζωής της δικής του και των παιδιών του δεν είναι μονόδρομος; Λες να υπάρχει εναλλακτική αξιοκρατίας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας στη διακυβέρνηση αυτού του πολύπαθου τόπου;

Αυτό τρέμουν! Γιατί, αν όντως συμβεί αυτό, αν σηκώσουμε λίγο κεφάλι κι ανασάνουμε, πως θα δικαιολογήσουν την απάνθρωπη πολιτική των τελευταίων πέντε ετών; Αν ο λαός καταλάβει το μέγεθος της ασχήμιας τους, που θα βρουν πέτρες για να κρυφτούν;
Και τελειώνουμε με τον άλλο φόβο. Το φόβο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετεξελιχθεί σε ΠΑΣΟΚ και θα προδώσει το λαό. Από εμπειρία μιλούν όσοι τα λένε αυτά… Μιλούν όμως περισσότερο τα λαμόγια και οι προδότες, όχι οι προδομένοι. Εδώ είμαστε και μεις, ο κόσμος της Αριστεράς… Προδομένοι πολλές φορές από φίλους κι εχθρούς. Εδώ θα είμαστε και τη Δευτέρα των εκλογών, θεματοφύλακες του χαρακτήρα που οφείλει να έχει μια αριστερή κυβέρνηση. Και μεις θα γκρινιάξουμε πρώτοι και θα αγωνιστούμε πάλι πρώτοι για τα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων.
Ας αφήσουμε λοιπόν τις δικαιολογίες και ας το πάρουμε χαμπάρι ότι ο φόβος άλλαξε πλευρά. Είναι πλέον απέναντί μας, απέναντι όχι μόνο από την Αριστερά, αλλά από την κοινωνία ολόκληρη. Ας βγάλουμε το φόβο από τις καρδιές μας και από τα κεφάλια μας κι ας διαλέξουμε πλευρά!

Λευκάδα, 22 Ιανουαρίου 2015

Γιάννης Γαρύφαλλος, ιστορικός των επιστημών και της τεχνολογίας, μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας

Προηγούμενο άρθροΠρόκριση στα πέναλτι για τον Πανλευκάδιο με ήρωα τον Τρανουλίδη
Επόμενο άρθροΥποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΑΚΤΩΡ εκδήλωσαν ενδιαφέρον