Αρχική Άλλες ειδήσεις Ο σύλλογος γαστρονομίας Πρέβεζας στο Βέλγιο

Ο σύλλογος γαστρονομίας Πρέβεζας στο Βέλγιο

0

gastronomia3

Το νησί της Λευκάδας εκπροσώπησαν ο σεφ κ. Θεοδωράκης Αλέξης και ο κ. Βλάχος Ευγένιος.

Το 12ο συνέδριο του Ευρωπαϊκού συμβουλίου γαστρονομίας και οινολογίας (CEUCO) έλαβε χώρα στις 7-8-9 Νοεμβρίου στη Λιέγη του Βελγίου. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο σύλλογος γαστρονομίας και γευσιγνωσίας Πρέβεζας «Μίθαικος» με προϊόντα από την περιοχή μας όπως καπνιστό χέλι, αυγοτάραχο, σαλάμι Λευκάδας, παστέλια, παραδοσιακές πίτες κ.α. Τα ελληνικά εδέσματα απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια για την ποιότητα και τη γεύση τους ικανοποιώντας στο έπακρο τον ουρανίσκο των Ευρωπαίων συνέδρων.
Την αποστολή του «Μίθαικου» αποτελούσαν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παύλος Αλεξάνδρου, ο αντιπεριφεριάρχης Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου, η κ. Μάγδα Λούτση ο σεφ και εκπαιδευτής του τμήματος μαγειρικής του ΙΕΚ Πρέβεζας Κωνσταντίνος Κυριάκης, ο κ. Σπύρος Λεόπουλος, ο κ. Σπύρος Παπαδημητρίου ,ο κ. Βαγγέλης Σταμάτης, ο κ. Γιάννης Νάκος, ο κ. Σπύρος Παπαγεωργίου ενώ το νησί της Λευκάδας εκπροσώπησαν ο σεφ κ. Θεοδωράκης Αλέξης μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων και ο κ. Βλάχος Ευγένιος ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Η ΡΑΧΗ».
Στο συνέδριο βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στο χώρο του τουρισμού και της γαστρονομίας το Ξενοδοχείο Ορίζοντες Τζουμέρκων, ο αντιπεριφεριάρχης Ηπείρου κ. Ιωάννου καθώς και ο σεφ Κωνσταντίνος Κυριάκης.

gastronomia2

gastronomia1

Προηγούμενο άρθροΆρθρο του Νίκου Γράψα για τον τουρισμό
Επόμενο άρθρο9η αγωνιστική Α΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας