Αρχική Άλλες ειδήσεις Ο Σπύρος Σπύρου για όσα είπε ο νυν Περιφερειάρχης

Ο Σπύρος Σπύρου για όσα είπε ο νυν Περιφερειάρχης

0

Από τον πρώην Περιπερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου, επικεφαλής της παράταξης “Νέα Ιόνιος Πολιτεία”.

Απάντηση σε όσα ελέχθησαν από τον κ. Θ. Γαλιατσάτο σε συνέντευξη τύπου τις 11/01/2017 σχετικά με την πορεία του Περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος Ιονίων Νήσων 2014-2020

Ο κ. Θ. Γαλιατσάτος αρέσκεται στους μονολόγους και έχει μάθει να διαστρεβλώνει την αλήθεια, με την οποία δεν έχει και την καλύτερη σχέση. Η εποχή όμως που οι πολίτες τους πίστευαν, όταν τους έδιναν ψεύτικες υποσχέσεις και ψεύτικες ελπίδες, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Όσο κι αν προσπαθούν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση, το 2016 θα παραμείνει ως η χρονιά κατά την οποία ξεγυμνώθηκε η μεγαλύτερη πολιτική απάτη προς τον ελληνικό λαό. Σε αυτήν την πολιτική απάτη είσαστε συμμέτοχοι.

Όσο και αν ο κ. Θ. Γαλιατσάτος προσπαθεί να μηδενίσει το έργο της πρώτης περιφερειακής περιόδου και να πείσει τους πολίτες ότι παρέλαβε καμένη γη,  διαψεύδεται καθημερινά και δεν τον πειστεύει κανείς. Όλα μα όλα είναι εκεί που εμείς τα αφήσαμε. Ακολουθούν τα βήματά μας, εκτός που είναι πολύ σπάταλοι.

Άλλα έργα τα εγκατέλειψαν, άλλα τα προχωράνε με ρυθμούς χελώνας, άλλα που ήταν ώριμα και συμβασιοποιημένα τώρα ξεκινούν.

Αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων τόσο σε αποτελεσματικότητα όσο και σε δημοκρατική συμπεριφορά.

Σχετικά με τη συνέντευξη του κ. Περιφερειάρχη, το τί ελέχθη το διαβάσαμε στο Δελτίο Τύπου, το τί έντεχνα αποκρύψανε δικαιολογεί την εισαγωγική μου τοποθέτηση.

Εμείς χαιρόμαστε που το πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων  2014-2020 προχωράει ικανοποιητικά. Εξάλλου εμείς, με τις υπηρεσίες, τη Διαχειριστική Αρχή και τους φορείς της Περιφέρειάς μας το σχεδιάσαμε και παραδώσαμε, όπως το περιγράφουν στο Δελτίο Τύπου. Χαιρόμαστε επίσης, όταν λέτε, ότι το πρόγραμμα έπιασε τους στόχους του 2016 και θα χαιρόμασταν ακόμη, εάν ο κ. Γαλιατσάτος είχε δώσει και έναν κατάλογο ονομαστικά των έργων, που έγιναν οι δαπάνες που αναφέρθηκαν, για να γνωρίζουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι πολίτες για ποια έργα συζητάμε. Αυτό το τόσο απλό δεν το κάνατε, κ. Περιφερειάρχη, για τον απλούστατο λόγο ότι θα φαινόταν η γύμνια σας.

ΟΥΤΕ ένα έργο που δεν είναι γέφυρα ή μεταφερόμενο από τη δική μας περίοδο δεν υπάρχει και να έχει κάνει δαπάνη, εκτός από κάποια του κοινωνικού ταμείου  αρμοδιότητας των δήμων.

Μας εγκαλούσατε, ότι το πρόγραμμα 14-20 είναι υποθηκευμένο με έργα μεταφερόμενα ή γέφυρες της προηγούμενης περιόδου. Μήπως αλήθεια αυτό τελικά  δεν ήταν υποθήκη, αλλά μιά ευτυχής ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ, όχι μόνο για το 2016 και  2017 αλλά και το 2018;

Εν κατακλείδι, δέν έχετε ούτε μία δαπάνη από καινούργια σύμβαση και βέβαια καμία ένταξη  ΝΕΟΥ έργου. Καλούμε για άλλη μία φορά τον Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτο να συζητήσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή της Διαχειριστικής Αρχής, την πορεία του προγράμματος μέχρι σήμερα και την προοπτική του απο εδώ και στο εξής.

ΤΕΡΜΑ οι κοροϊδίες. ΤΕΡΜΑ τα παραμύθια.

Πόσο πιο κάτω πρέπει να πάει αυτός ο τόπος;

Προηγούμενο άρθροΗ μοναξιά της κορυφής
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας