Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Πως να χρησιμοποιήσετε το Pay Pal ακόμα και την περίοδο των capital...

Πως να χρησιμοποιήσετε το Pay Pal ακόμα και την περίοδο των capital controls

2

Paypal-logo-1999-1024x768

Αναλυτικός οδηγός για όσους θέλουν να κάνουν αγορές μέσω Pay Pal.

Το PayPal είναι η πιο γνωστή υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω της οποίας διεκπεραιώνονται μεταφορές χρημάτων στο διαδίκτυο.

Ένας λογαριασμός PayPal μπορεί να χρηματοδοτηθεί με ηλεκτρονική πίστωση από ένα τραπεζικό λογαριασμό ή από μια πιστωτική κάρτα, έτσι οι αγορές μέσω ίντερνετ γίνονται εύκολα και με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Δυστυχώς στην χώρα μας, από την ημέρα της ανακοίνωσης των capital controls στις Ελληνικές τράπεζες, το PayPal σταμάτησε την δυνατότητα χρηματοδότησης του ψηφιακού πορτοφολιού της PayPal από ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και οι διασυνοριακές συναλλαγές που χρηματοδοτούνται από κάθε είδους κάρτες ή τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η συγκεκριμένη κατάσταση δυσκόλεψε αρκετά όσους χρησιμοποιούσαν το PayPal για τις αγορές τους στο ίντερνετ, όμως παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά έναν εύκολο τρόπο για να μπορέσετε να “περάσετε” χρήματα στον λογαριασμό σας στο PayPal τα οποία θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε στην συνέχεια για τις αγορές σας!

Τι πρεπει να διαθετουμε

  1. Καταρχήν θα πρέπει να έχετε έναν τραπεζικό λογαριασμό ή μια χρεωστική κάρτα που να διαθέτει το ποσό που θέλουμε να μεταφέρουμε στο PayPal.
  2. Θα πρέπει επίσης να έχουμε μια δεύτερη διεύθυνση email (ξεχωριστή από αυτή που χρησιμοποιούμε για την σύνδεση μας στο PayPal) στην οποία να έχουμε πρόσβαση.

μεταφορα χρηματων στο PayPal:

1. Αρχικά θα πρέπει να συνδεθούμε στον λογαριασμό μας στο http://paypal.com και στην συνέχεια να κάνουμε κλικ στην επιλογή Request Money  όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

screenshot-www paypal com 2015-08-30 15-32-14

2. Στην σελίδα που θα μας εμφανιστεί θα πρέπει να εισάγουμε το δεύτερο email μας, και να επιλέξουμε το ποσό που θέλουμε να μεταφέρουμε στον λογαριασμό μας.

screenshot-www paypal com 2015-08-30 15-35-13

3. Στην συνέχεια αφού βεβαιωθούμε ότι έχουμε εισάγει σωστά όλα τα στοιχεία μας (email και χρηματικό ποσό) ολοκληρώνουμε την διαδικασία κάνοντας κλικ στην επιλογή Request Money όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

screenshot-www paypal com 2015-08-30 15-40-48

4. Αμέσως μετά θα πρέπει να συνδεθούμε στο email που δηλώσαμε παραπάνω, προκειμένου να βρούμε το μήνυμα που θα μας έχει έρθει από το PayPal. Εκεί θα κάνουμε κλικ στην επιλογή Pay Now όπως στην εικόνα που ακολουθεί.

screenshot-mail.google.com 2015-08-30 15-43-09

5. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε σε μια σελίδα του PayPal στην οποία θα εμφανίζονται οι πληροφορίες της αίτησης πληρωμής. Κάνουμε κλικ στην επιλογή “Continue“.

screenshot-www.paypal.com 2015-08-30 15-44-41

6. Αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στην σελίδα που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Από εκεί επιλέγουμε την επιλογή “Pay with my credit or debit card” προκειμένου να εισάγουμε τα στοιχεία της κάρτας μας.

screenshot-www.paypal.com 2015-08-30 15-45-52

7. Αφού συμπληρώσουμε τα στοιχεία της κάρτας καθώς και κάποια προσωπικά στοιχεία, κάνουμε κλικ στο Review and Continue και μετά θα μεταφερθούμε στην σελίδα που επιβεβαίωσης των στοιχείων μας στην οποία θα κάνουμε κλικ στην επιλογή Pay Now.
Σημείωση: Στο πεδίο του email θα συμπληρώσουμε το 2ο email μας και όχι αυτό με το οποίο έχουμε λογαριασμό στο PayPal

Αφού ολοκληρωθεί η πληρωμή, θα εμφανιστεί και η αντίστοιχη εικόνα επιβεβαίωσης.

screenshot-www.paypal.com 2015-08-30 15-47-23

screenshot-www.paypal.com 2015-08-30 15-50-23

screenshot-www.paypal.com 2015-08-30 15-51-19

8. Αμέσως μετά την πληρωμή θα συνδεθούμε ξανά στον λογαριασμό μας στο PayPal όπου θα μπορέσουμε να δούμε τα διαθέσιμα πλέον χρήματα στον λογαριασμό μας, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για αγορές στο ίντερνετ!

screenshot-www paypal com 2015-08-30 15-52-09

Σημείωση: Για συγκεκριμένη διαδικασία, το PayPal θα σας χρεώσει ένα μικρό ποσό το οποίο εξαρτάται από το πόσα χρήματα θα μεταφέρετε. (πχ. στα 50€ χρεώνει 2,05€)

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, κοινοποιήστε το ώστε να βοηθήσετε και κάποιον άλλο να κάνει το ίδιο!

Καλή επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΤο Νυδρί υπό το φως της πανσελήνου
Επόμενο άρθροΤο Χάρτινο: Επιστροφή στο σχολείο!