Αρχική Άλλες ειδήσεις Το FBI αντιδρά στην κρυπτογράφηση που προσφέρουν τα iOS 8 και Android...

Το FBI αντιδρά στην κρυπτογράφηση που προσφέρουν τα iOS 8 και Android 5.0

0

FBI

Apple και Google προσφέρουν by default κρυπτογράφηση στα νέα λειτουργικά τους, iOS 8 και Android 5.0 Lollipop, με το FBI να μην είναι πολύ ικανοποιημένο με αυτή την εξέλιξη.

 

Με την δυνατότητα κρυπτογράφησης, ο χρήστης είναι σίγουρος ότι κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα μηνύματα, τις φωτογραφίες και τα αρχεία του κινητού, ή έστω, θα δυσκολέψειαρκετά τους επίδοξους hackers.

 

Από αυτή την εξέλιξη, ο νέος διευθυντής του FBI, James Comey, έχει διαφορετική άποψη. Από πέρσι στην πρώτη του ομιλία ο διευθυντής δήλωσε ότι αυτή η κίνηση των Apple και Google είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια της χώρας, με την αστυνομία να μην μπορεί να εντοπίσει εγκληματίες.

 

Για να αποφευχθεί αυτό και να βοηθηθεί το έργο των αρχών, ο Comey ζητά τη δημιουργία«φιλικών» συστημάτων επιτήρησης, στα οποία η αστυνομία θα έχει πρόσβαση όταν χρειαστεί.

 

Ουσιαστικά αυτό που ζητά είναι μια «πίσω πόρτα» η οποία θα παρακάμπτει την κρυπτογράφηση των εταιριών. Επιπλέον, ο Comey κατηγόρησε Apple και Google ότι θέτουν τους χρήστες τους «πέρα του νόμου».

Πηγή: e-pcmag.gr

Προηγούμενο άρθροΜεθόδευση για να πληγεί η αξιοπιστία του θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης
Επόμενο άρθροΠρόσκληση και πρόγραμμα της εκδήλωσης του Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας