Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Άλλη μια νίκη σημείωσε ο Τηλυκράτης σε φιλική αναμέτρηση

Άλλη μια νίκη σημείωσε ο Τηλυκράτης σε φιλική αναμέτρηση

0

TILIKRATIS

Άλλη μια νίκη σημείωσε ο Τηλυκράτης στη φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο την ομάδα του Αμφίλοχου, στα πλαίσια πάντα της προετοιμασίας για τη νέα χρονιά. Ο Τηλυκράτης είχε το πάνω χέρι σε όλο το παιγνίδι και δίκαια έφτασε στη νίκη, με 1-0 και γκολ του Κτενά στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα.

Σε πρόβα για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσει στα περισσότερα ματς τη νέα χρονιά εξελίχθηκε η αναμέτρηση με τον Αμφίλοχο, δεδομένου ότι η ομάδα της Αμφιλοχίας ανέβηκε φέτος στην Α΄ κατηγορία της Αιτωλοακαρνανίας έπειτα από δυο χρόνια στη Β΄ και δεν έχει την ίδια δυναμικότητα με τον Τηλυκράτη. Η ομάδα της Λευκάδας ως γνωστόν στοχεύει στην άνοδο τη φετινή χρονιά, ενώ από την άλλη ο Αμφίλοχος, στη δική του ΕΠΣ στοχεύει στην παραμονή. Ένα δείγμα λοιπόν της διαφοράς δυναμικής, στόχων και ποιότητας που φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Ακαρνάνες έχασαν από πολύ νωρίς τη μάχη στο χώρο του κέντρου, με τον Τηλυκράτη να κρατά μπάλα και να μετρά τον αντίπαλο και τις αδυναμίες του. Ως εκ τούτου, οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν και αρκέστηκαν σε αμυντικό παιγνίδι. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι ο Σκιαδάς δεν ανησύχησε σε καμία περίπτωση, εκτός ίσως από κάποιες εκτελέσεις κόρνερ.

Δημιουργικά για τον Τηλυκράτη, το φτωχό 1-0 μπορεί να προκαλεί ερωτηματικά, χωρίς όμως το σκορ να αντικατοπτρίζει την αλήθεια. Η ομάδα του Α. Μπέκα βρήκε κάποιους διαδρόμους στην κατά τ΄ άλλα εξαιρετική άμυνα του Αμφίλοχου και το σκορ έμεινε στο λευκό 0-0 του ημιχρόνου χάρη στην σπουδαίες επεμβάσεις του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, Αργύρη.

Έτσι, στο 28΄ είχαμε την ανατροπή του Ορφανού στην περιοχή και το πέναλντι που δόθηκε ανέλαβε να εκτελέσει ο Καταγής Γ. Ο Αργύρης διάβασε τον Καταγή και με εξαιρετική επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του. Λίγο πιο πριν είχαμε ένα σουτ του Δημουλιά να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αμφίλοχου, αλλά και χαμένες ευκαιρίες από Καλογερή στη συνέχεια.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο, με τον Α. Μπέκα να αλλάζει τακτική στην πολιορκία της αντίπαλης άμυνας, γεγονός που απέδωσε καρπούς περίπου στο 72΄ όταν έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Αργύρη, ο Κτενάς με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Σκορ που όπως είπαμε έμελλε να είναι και τελικό.

Τηλυκράτης: Σκιαδάς, Βρεττός, Καταγής, Σ, Ιασωνίδης, Καταγής Λ, Μπουρδούβαλης, Κτενάς, Δημουλιάς, Ορφανός, Καταγής Γ, Καλογερής, και σαν αλλαγή οι: Γαζής, Σταύρου, Πολίτης, Γεωργάκης, Φίλιππας, Πέτκοφ, Παπακωνσταντής.

Αμφίλοχος: Αργύρης, Μπακαδήμας, Πανταζής, Πασπαλιάρης, Παπανίκος, Κάκος, Τσάμης, Ζέρβας, Παπαλέξης, Μάνθος, Σαφακας. Σαν αλλαγή μπήκαν οι: Αναγνωστόπουλος, Τσιλίκης, Αγορογιάννης, Χαρδαλιάς, Λαμπρακόπουλος.

Αλέξης Πανταζής

Πηγή: sportsnow.gr

Προηγούμενο άρθροΑΕ Καραϊσκάκης-Πανλευκάδιος 0-1
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν οι εγγραφές στο Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας Λευκάδας