Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ανακοίνωση της Επιτροπής Γονέων Τελοιφοίτων Λυκείων Ν. Λευκάδας

Ανακοίνωση της Επιτροπής Γονέων Τελοιφοίτων Λυκείων Ν. Λευκάδας

1
panel1

panel1

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΕΛΕΟΙΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ενημερώνει όλα της τα μέλη για τα παρακάτω:

Στις 17-4-16 εκπρόσωποι της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ αιτηθήκαμε στον Βουλευτή Λευκάδας κ. Καββαδά και πραγματοποιήσαμε επίσημο ραντεβού μαζί του, προκειμένου να πάρει θέση για την άδικη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, (να συμπεριλάβει και τις όμορες σεισμόπληκτες περιοχές στο ίδιο ποσοστό με τη Λευκάδα), και την άμεση αποκατάσταση της αδικίας αυτής σε βάρος των Λευκαδίων μαθητών.

Στη συνέχεια αντίστοιχα αιτήματα κατατέθηκαν και: α)Υπουργείο Παιδείας, β)Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, γ)Δήμαρχο Λευκάδας, δ)ΕΛΜΕ Λευκάδας, ε) Ένωση Γονέων Λευκάδας, στ)Περιφερειάρχη Λευκάδας, ζ)ΟΛΜΕ.

Όλοι οι επίσημοι τοπικοί φορείς αποδέχτηκαν τα αιτήματά μας και με αντίστοιχες ανακοινώσεις τους τοποθετήθηκαν δημόσια και εγγράφως προς το Υπουργείο για την άρση της αδικίας αυτής. Επίσης ο Βουλευτής Λευκάδας κατέθεσε στη Βουλή και τα απαραίτητα στοιχεία της ΥΑΣ που αποδείκνυαν την αδικία αυτή.

Από το Υπουργείο Παιδείας ουδεμία έγγραφη απάντηση έχουμε λάβει ως τώρα.

Στις 11-7-16 καταθέσαμε και νέο αίτημα στο Υπουργείο, ζητώντας για άλλη μια φορά την αποκατάσταση της αδικίας αυτής ζητώντας τροποποίηση της υπουργικής απόφασης, με το διαχωρισμό των δύο ποσοστών με τον εξής τρόπο:το μεν πρώτο 0,5% για το Νομό Λευκάδας (όπου είναι και ο κύρια πληγέντας νομός) και το άλλο  0,5% του παλαιού συστήματος (Περισσότερες από 420 κενές θέσεις περίπου) στις όμορες περιοχές.

Στις 17-7-16 Ο Υπουργός Παιδείας σε συνάντησή του με τον Πρόεδρο Β΄ΕΛΜΕ Αγρινίου, (σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Β΄ΕΛΜΕ Αγρινίου και τα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου Αγρινίου)  παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος και ότι “κάποιοι τον ξεγέλασαν” για την ένταξη συγκεκριμένων Λυκείων του ν. Αιτ/νίας στο μέτρο της ποσόστωσης.

Ύστερα από την δήλωση αυτή, οι εκπρόσωποι της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ διαμαρτυρόμενοι καταθέσαμε και νέο αίτημα στο Υπουργείο, στο Βουλευτή Λευκάδας,και στην ΕΛΜΕ Λευκαδας, ζητώντας για άλλη μια φορά να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των Λευκαδίων μαθητών, με τον τρόπο που ήδη προαναφέραμε, όπου και αναμένουμε απάντηση. Σε τηλ. επικοινωνία με συνεργάτη του Υπουργού δηλώθηκε άγνοια.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ περιμένει όλες τις απαραίτητες ενέργειες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να αποκαταστήσουν την αδικία στους συντοπίτες μαθητές τους.

Προηγούμενο άρθροΕρώτηση του Θανάση Καββαδά προς τον υπουργό Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ
Επόμενο άρθροΔρομολόγια από και προς τον Καστό