Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ. Λευκάδας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ. Λευκάδας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

0
simaia

simaia

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί σταθμό στην πορεία του Ελληνικού Έθνους και κατέχει περίοπτη θέση στο βάθρο της λαϊκής μνήμης.
Η πατρίδα μας, η Ελλάδα, την ημέρα εκείνη έγινε η χώρα των μεγάλων αποφάσεων, πράξεων και μηνυμάτων. Δίδαξε με το παράδειγμά της πως ένας λαός μπορεί να κερδίσει την ελευθερία του, με βασικό όπλο την αδάμαστη θέλησή του. Η γενιά του ’40, μια από τις δυναμικότερες γενιές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, έδωσε σκληρές μάχες για τις αξίες και τα  ιδανικά αυτού του έθνους και δίδαξε έμπρακτα τη σημασία των όρων της φιλοπατρίας, της αυταπάρνησης και του ηρωισμού.
Η Ελλάδα του σήμερα καλείται να αξιοποιήσει τα εκείνα διδάγματα και τις παρακαταθήκες και να σφυρηλατήσει την εθνική ενότητα και ομοψυχία.
Οι ΑΝΕΛ Λευκάδας, με αισθήματα υπερηφάνειας για το χθες και αισιοδοξίας για το αύριο, καλούν όλους τους Λευκαδίτες και τις Λευκαδίτισσες, να υψώσουν  ψηλά το εθνικό μας σύμβολο, την ελληνική σημαία, γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σ’ αυτούς που θυσιάστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Λευκάδα 18-10-2016

Σ.Ε ΑΝΕΛ Λευκάδας

Προηγούμενο άρθροΔείτε σε βίντεο την παρέλαση στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροΕορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στα Λαζαράτα