Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ανακοίνωση του Συντονιστικού της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας

Ανακοίνωση του Συντονιστικού της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας

0
vouli 20 600

vouli 20 600

Ανακοίνωση για την Επίσπευση της Εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας

Η επίσπευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση καταδεικνύει τα πρωτοφανή αδιέξοδα της πολιτικής της. Παράλληλα, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για εθνικές εκλογές, βάζοντας τέλος σε μια κυβέρνηση, που άλλα υποσχέθηκε κι άλλα κάνει:

– Καταστροφή της οικονομίας, κλείσιμο επιχειρήσεων, μετανάστευση των νέων, συρρίκνωση του ΑΕΠ στο όνομα της ανάπτυξης.
– Ανεργία, εξαθλίωση, υποσιτισμός στο όνομα της κοινωνικής σταθερότητας.
– Το ένα μνημόνιο διαδέχεται το άλλο, ελπίζοντας στο χαμένο στοίχημα του τελευταίου.
– Μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους, μετατροπή του δημόσιου χρέους σε διακρατικού, υπαγωγή μέρους του στο Αγγλικό Δίκαιο.
– Παραβίαση επιμέρους συνταγματικών διατάξεων με την έκδοση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.
– Παραβίαση διατάξεων του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
– Καταστρατήγηση του Συντάγματος της χώρας, όπου η λαϊκή επικυριαρχία υποκαθίσταται στην πράξη από την επικυριαρχία της τρόικας (αρ. 1)
– Ισοπέδωση του κοινωνικού δικαιώματος για δίκαια αμειβόμενη εργασία. (αρ. 22, παρ.1)
– Επιβολή φόρου σε πρόσωπα που στερούνται φοροδοτικής ικανότητας.(αρ.4, παρ.5) κ.α.
– Το μόνο που τους έχει απομείνει είναι η πολιτική του φόβου και της τρομοκράτησης της κοινωνίας, η δημιουργία πλαστών διλημμάτων και η ψευδής πόλωση, μαζί με την αγωνία τους για παραμονή στην εξουσία. Τα νέα μέτρα που υποσχέθηκαν στην τρόικα δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες:

ΑΠΕΤΥΧΑΝ!

Κινδυνολογώντας, ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνκερ και ο διοικητής της ΤτΕ κ. Στουρνάρας επιχειρούν να παρέμβουν, υπέρ της κυβέρνησης, ανήσυχοι για την πιθανότητα εκλογών.

Οι εντός των συνόρων υποστηρικτές της κυβερνητικής πολιτικής κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι απειλεί να διαταράξει την αρμονία όλων των παραπάνω «επιτευγμάτων» της, ζητώντας εκλογές.

Δεν είναι τυχαίο ότι δεν θέλουν εκλογές. Ξέρουν καλά ότι η προσφυγή στις κάλπες μπορεί να χαράξει μια καινούργια πορεία της χώρας, σε αντιμνημονιακή, φιλολαϊκή, Αριστερή κατεύθυνση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στους πολίτες και στους θεσμούς, δεν θα γίνει συνένοχος στη συνέχιση της αντιλαϊκής-καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, με πρόσχημα την εκλογή του ΠτΔ.

Είναι προφανές ότι η συνέχιση μιας πολιτικής που δημιούργησε 1,5 εκ. ανέργους, 6 εκ. στα όρια της φτώχιας, εξαθλίωση, αυτοκτονίες, φαινόμενα υποσιτισμού, απώλεια εθνικής κυριαρχίας δεν ενισχύει το κύρος του ΠτΔ, για το οποίο κόπτονται οι συγκυβερνώντες.

Η Συσπείρωση δυνάμεων σε ένα αντιμνημονιακό δημοκρατικό μέτωπο μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με όπλο την αυξανόμενη αποδοχή των θέσεων του πρωτοστατεί στην αλλαγή της πορείας της χώρας, προς την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

19 Δεκεμβρίου 2014

Το Συντονιστικό της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας

Προηγούμενο άρθροΙερά Αγρυπνία παραμονής Χριστουγέννων
Επόμενο άρθροΝίκη Λευκάδας VS ΠΑΣ Γιάννινα