Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Δήλωση της Διοικητικής Επιτροπής Επιμελητηρίου Λευκάδας, ενόψει του δημοψηφίσματος

Δήλωση της Διοικητικής Επιτροπής Επιμελητηρίου Λευκάδας, ενόψει του δημοψηφίσματος

0

epimelitirio_lefkadas

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λευκάδας με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις για τη χώρα αποφάσισε τη σύνταξη της παρούσας ανακοίνωσης, με την οποία απευθύνεται στους επαγγελματίες αλλά και σε κάθε Έλληνα πολίτη.

Είναι γεγονός ότι η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος εκ μέρους της Κυβέρνησης και η διακοπή των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους διαμόρφωσαν μια κατάσταση που ξεπέρασε κατά πολύ κάθε δυσοίωνη πρόβλεψη: Η αγορά έχει κυριολεκτικά «στεγνώσει». Οι επιχειρηματικές συναλλαγές διακόπηκαν βίαια. Το πλήγμα στο τουρισμό είναι βαρύ, αφού οι ακυρώσεις διαδέχονται η μια την άλλη. Σταμάτησαν οι εισαγωγές πρώτων υλών και προϊόντων πρώτης ανάγκης. Το εξαγωγικό εμπόριο βρίσκεται σε απόγνωση. Τα καύσιμα λιγοστεύουν και όλες οι εταιρίες απαιτούν από τους επαγγελματίες να πληρώνουν με μετρητά τις παραγγελίες τους. Εν τέλει, ο ιδιωτικός τομέας και οι εργαζόμενοι σε αυτόν δεν απειλούνται με αφανισμό, έχουν ήδη αφανιστεί! Είναι μάλιστα περιττό να ειπωθεί ότι η κατάσταση αυτή έχει τραγικές συνέπειες στην εθνική μας οικονομία, της οποίας βασικός χρηματοδότης είναι η εγχώρια μικρή και πολύ μικρή επιχείρηση!

Την ώρα αυτή είναι εντελώς άκαιρο να καταλογίσουμε ευθύνες. Η συγκυρία απαιτεί ψυχραιμία, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα και να καταστεί εφικτή η συνέχιση των προσπαθειών στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, αφού είναι αναμφισβήτητο ότι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης δεν έχουμε απολύτως καμία τύχη.

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λευκάδας φρονεί ότι η διενέργεια του δημοψηφίσματος δεν συντελεί στην εκ νέου χορήγηση κεφαλαίων στην χώρα και υπονομεύει την εθνική ομοψυχία και συνοχή. Πιστεύει, επίσης, ακράδαντα ότι επιβάλλεται η απόσυρσή του και η συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων έστω και την ύστατη στιγμή για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας με αναπτυξιακή προοπτική που θα περιλαμβάνει τη δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Ωστόσο, αν η κυβέρνηση επιμείνει και προχωρήσει στο δημοψήφισμα, θα πρέπει πολύ σοβαρά ο καθένας από εμάς να σκεφτεί τι πρέπει να ψηφίσει δεδομένου ότι διακυβεύεται η εργασία και η επιβίωσή μας, καθώς είναι δεδομένο ότι στην περίπτωση της επικράτησης του ΟΧΙ οι Τράπεζες δεν πρόκειται να λειτουργήσουν από την επόμενη Τρίτη.

Επίσης, είναι προφανές ότι το πραγματικό νόημα του δημοψηφίσματος έγκειται στο αν πραγματικά επιθυμούμε ή όχι την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη και η όποια απόφαση του ελληνικού λαού υπό αυτό το σκεπτικό θα αξιολογηθεί από τους θεσμούς.

Την Κυριακή, λοιπόν, καλούμαστε να λάβουμε μια ιστορική απόφαση για την πορεία της χώρας! Ας έχουμε ως κριτήριο της απόφασής μας την επιβίωση της επιχειρηματικότητας και της εθνικής οικονομίας, που κλυδωνίζονται όσο ποτέ άλλοτε και ας πούμε:

ΝΑΙ στην ΕΥΡΩΠΗ!
ΝΑΙ σε ΝΕΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ!
ΝΑΙ σε ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ!
ΝΑΙ στην ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!
ΝΑΙ στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ!
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΘΥΜΙΚΟΣ ΣΑΣ!

Για τη Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Καλούδης: Το “Οχι” ευνοεί την Επτάνησο και τον Ελληνικό λαό
Επόμενο άρθροΤο ηλιοβασίλεμα της Λευκάδας