Αρχική Top Stories Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια μετακινεί το μόνιμο καρδιολόγο του νοσοκομείου Λευκάδας

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια μετακινεί το μόνιμο καρδιολόγο του νοσοκομείου Λευκάδας

0

giatroi

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας.

Μπορεί τα νοσοκομεία να καταρρέουν  από τη δραματική έλλειψη προσωπικού, μπορεί οι 4.500 προσλήψεις στην υγεία να παραπέμπονται στο   αόριστο μέλλον, μπορεί το νοσοκομείο Λευκάδας να υποφέρει από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, παρόλα αυτά με απόφαση της, και μάλιστα στα μουλωχτά , η 6η Υγειονομική Περιφέρεια μετακινεί  το μόνιμο καρδιολόγο του νοσοκομείου Λευκάδας (όταν μάλιστα ο ίδιος έχει εκφράσει την αντίθεση του σ’ αυτή την απόφαση) στο νοσοκομείο Πρέβεζας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την περαιτέρω διάλυση του νοσοκομείου μας .

Αφορμή αυτής της μετακίνησης  υπήρξε η προ ολίγων ημερών απόφαση της 6ης  Υ.ΠΕ για μετακίνηση καρδιολόγου από το νοσοκομείο Πρέβεζας στο νοσοκομείο μας  και οι αντιδράσεις που υπήρξαν από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Πρέβεζας αλλά και από υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες της περιοχής.

Έχουμε ξαναπεί   ότι  η τακτική των «μπαλωμάτων» με μετακινήσεις γιατρών από  νοσοκομεία σε νοσοκομεία δεν λύνει τα προβλήματα,  αντίθετα τα διαιωνίζει , απορυθμίζει τις δομές  και  στρέφει τους εργαζόμενους και τους πολίτες της μιας υγειονομικής περιοχής απέναντι στους  εργαζόμενους και  τους πολίτες της άλλης, αποκρύβοντας τους έτσι την πραγματική αιτία της έλλειψης του προσωπικού   που είναι  οι  αντιλαϊκές πολιτικές υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών, της Ε.Ε. και των πολιτικών τους εκπροσώπων.

Καταγγέλλουμε  την απόφαση της  6ης  Υ.ΠΕ για τη μετακίνηση του  μοναδικού μόνιμου καρδιολόγου του νοσοκομείου μας  και απαιτούμε τώρα την  ακύρωση και των δύο αποφάσεων για τις μετακινήσεις και την επιστροφή στις θέσεις τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους Λευκαδίτες  και  τους φορείς που συμπορευόμαστε όλο αυτό  διάστημα στο κοινό αγώνα για την υπεράσπιση των δημόσιων δομών υγείας , να εκφράσουν την αντίθεση τους σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις,  διεκδικώντας  τη  στελέχωση του Νοσοκομείου  με μόνιμες θέσεις ιατρών και προσωπικού.

ΤΟ Δ.Σ.
ΛΕΥΚΑΔΑ 3/7/2015

Προηγούμενο άρθροΠολιτιστική Εβδομάδα της Βενεζουέλας
Επόμενο άρθροΠΙΝ: Εγκρίσεις πιστώσεων για έργα στον Κάλαμο και στον Καστό