Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Απαραίτητα δικαιολογητικά και αιτήσεις εγγραφής-επανεγγραφής νηπίων σε παιδικούς σταθμούς

Απαραίτητα δικαιολογητικά και αιτήσεις εγγραφής-επανεγγραφής νηπίων σε παιδικούς σταθμούς

0

nipia1

Δείτε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις εγγραφές νηπίων και προνηπίων σε παιδικούς σταθμούς και “κατεβάστε” τις αιτήσεις εγγραφής-επανεγγραφής καθώς και το ερωτηματολόγιο.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  ΕΓΓΡΑΦΩΝ

  1. ΑΙΤΗΣΗ και συμπληρωμένο ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ από τον πατέρα, τη μητέρα ή τον κηδεμόνα.
  2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ή ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ πράξη γέννησης του παιδιού.
  3. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ότι και οι 2 γονείς εργάζονται. Για μισθωτούς Ιδιωτικού τομέα, απαιτείται επίσης ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΝΣΗΜΩΝ. Για ελεύθερους επαγγελματίες απαιτείται πρόσφατη βεβαίωση  ασφαλιστικού φορέα.
  4. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού, όπου θα  αναγράφονται και τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού  καθώς και πρόσφατα αποτελέσματα φυματοανατίδρασης (mantoux – για παιδιά από 15 μηνών        και πάνω) και ότι μπορεί να παρακολουθήσει τον παιδικό σταθμό.
  5. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (Ε1) του τρέχοντος οικονομικού έτους καθώς και αντίγραφο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ 2014 και σε περίπτωση απαλλαγής για μη υπόχρεους υποβολής φορολογικής δήλωσης βεβαίωση απαλλαγής από τη ΔΟΥ.
  6. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (για αλλοδαπούς γονείς να είναι μεταφρασμένο).
  7. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (πρόσφατος λογαριασμός ΟΤΕ, ΔΕΗ, ύδρευσης ή  μισθωτήριο συμβόλαιο θεωρημένο από την Εφορία).
  8. Για εγγραφή ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΟΝΕΩΝ πρέπει επιπλέον να προσκομιστεί και η ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ των γονέων και των παιδιών στην χώρα μας, όπως αυτή αποδεικνύεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.
  9. Όταν ένας εκ των δύο γονέων είναι άνεργος επισυνάπτεται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ή ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ.
  10. Για διαζευγμένους, σε διάσταση ή σε χηρεία γονείς όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (Διαζευκτήριο ή δικαστική απόφαση από τα οποία να προκύπτει η ανάθεση επιμέλειας ή γονικής μέριμνας, κλπ).
  11. Για γονείς φοιτητές, γονέα στρατευμένο ή φυλακισμένο αντίστοιχες ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ.
  12. Σε περίπτωση αναπηρίας: Αντίγραφο απόφασης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ με ποσοστό   αναπηρίας γονέων ή τέκνου 67% και άνω.
  13. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ – ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ για Μονογονεϊκές οικογένειες, Πολύτεκνοι, κλπ.
  14. Κάθε άλλο δικαιολογητικό που απαιτείται ή που θεωρεί απαραίτητο το Δ.Σ.

 

Αιτήσεις υποβάλλονται από 3/6 – 17/6/2015 και όλη την διάρκεια του έτους εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις. Στους Σταθμούς εγγράφονται βρέφη και νήπια αποδεδειγμένα εργαζομένων γονέων. Η αξιολόγηση των αιτήσεων και η τελική κατάταξή τους γίνεται με βάση τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και τη μοριοδότηση που θέσπισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ του Δήμου Λευκάδας. Προηγούνται οι ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ παιδιών που ήδη φιλοξενούνται στους Σταθμούς.

Στους Παιδικούς Σταθμούς και το Γ΄ Τμήμα του Βρεφονηπιακού εγγράφονται νήπια από 2,5 ετών και άνω, εφόσον αυτοεξυπηρετούνται (δεν χρησιμοποιείται πάνα).  

Κατεβάστε το ερωτηματολόγιο από [εδώ]

Κατεβάστε την αίτηση εγγραφής από [εδώ]

Κατεβάστε την αίτηση επανεγγραφής από [εδώ]

Προηγούμενο άρθροΣπύρος Πολίτης: Στόχος του Δήμου η αναβάθμιση των γηπέδων
Επόμενο άρθροΡεπορτάζ του ANT1 για το μοναστήρι της Φανερωμένης