Αρχική Top Stories Χωρίς γιατρό το Κέντρο Υγείας Βασιλικής

Χωρίς γιατρό το Κέντρο Υγείας Βασιλικής

0
ygeia

ygeia

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας.

Είναι σε όλους γνωστό ότι το σύστημα υγείας κρατιέται ακόμη όρθιο χάρη στο φιλότιμο, την υπεράνθρωπη προσπάθεια των υγειονομικών και τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας. Είναι επίσης γνωστό ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπηρετώντας τις πολιτικές του μεγάλου κεφαλαίου και της Ε.Ε. έκλεισαν 12 νοσοκομεία, εκατοντάδες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αγροτικά ιατρεία και Κέντρα Υγείας. Όμως και η «αριστερή κυβέρνηση» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, επιδιώκει να εγκλωβίσει  λαό και υγειονομικούς  στις μειωμένες απαιτήσεις και  να παραιτηθούν  από τη διεκδίκηση ενός μεγάλου μέρος των παροχών υγείας που είχαν  πριν την περίοδο της κρίσης που κι αυτές βέβαια δεν κάλυπταν τις ανάγκες του, εξαπολύοντας μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση εξαπάτησης του, «ότι τάχα παραλάβαμε χάος και προσπαθούμε να σταθεροποιήσουμε και να  ανατάξουμε  το σύστημα υγείας».

Όμως πρέπει να μας απαντήσουν αν ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ο λαός  της νότιας Λευκάδας ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΩΡΑ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ!!!!

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΗΤΑΝ

ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ  ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΙ  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ !!!

Εδώ και δύο χρόνια έκλεισαν στο όνομα του εξορθολογισμού και της μείωσης της σπατάλης όλα τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία του νησιού, το Κέντρο Υγείας Βασιλικής υπολειτουργεί  και έχουν βαλθεί να το κλείσουν και αυτό.

Στελεχώνεται με ΔΥΟ Γενικούς γιατρούς, από τους οποίους ο ένας βρίσκεται από τις 21 Οκτωβρίου σε τρίμηνη μετακίνηση στο ΠΕΔΥ Ηλιούπολης και ΜΙΑ  αγροτική γιατρός, αφού οι υπόλοιποι αγροτικοί γιατροί μετακινήθηκαν στο νοσοκομείο λόγω έλλειψη ειδικευομένων γιατρών. Τα όποια «μπαλώματα» επιχειρήθηκαν από τη Διοίκηση της 6ής Υγειονομικής Περιφέρειας και του Νοσοκομείου δεν έφεραν το «πολυπόθητο» αποτέλεσμα της πλήρους μηνιαίας κάλυψης του Κέντρου Υγείας  από γιατρό. Βέβαια και πριν επικίνδυνα λειτουργούσε, αφού ο αγροτικός γιατρός είναι ανειδίκευτος και παράνομα του επέβαλαν να καλύπτει την υγειονομική μονάδα, χωρίς παρουσία ειδικευμένου γιατρού.

Μεγάλα τα προβλήματα και στο νοσηλευτικό προσωπικό όπου υπηρετούν ΠΕΝΤΕ μόνο νοσηλεύτριες με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν οι βάρδιες και να αναγκάζονται να κάνουν μέχρι και τρεις βάρδιες συνεχόμενες αν αρρωστήσει κάποια εργαζόμενη,  δουλεύοντας μάλιστα με   δεκάδες χρωστούμενα  ΡΕΠΟ.

Παρά τα επανειλημμένα έγγραφα για τα προβλήματα υποστελέχωσης από τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας  και τις παρεμβάσεις του συλλόγου, η πολιτική- διοικητική  ηγεσία της 6ής Υγειονομικής Περιφέρειας και του Υπουργείου, το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να   μας πείσει  ότι είναι φυσιολογικό τον 210 αιώνα με την  απεριόριστη εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, με χιλιάδες γιατρούς και υγειονομικούς  από τους οποίους άλλοι φεύγουν στο εξωτερικό και άλλοι είναι  άνεργοι, να παρακαλάμε για ένα γιατρό για να μην πεθάνουμε.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ, Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ

Φοροαφαίμαξη, περικοπές συντάξεων, μείωση μισθών  και υγειονομική φτώχεια για τους εργαζόμενους και τον λαό και από την άλλη φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και πακτωλό δισεκατομμυρίων στους τραπεζίτες, εφοπλιστές ,βιομήχανους, μεγαλέμπορους.

Όσο βαθαίνει η εμπορευματοποίηση στην υγεία, τόσο θα την πληρώνουν υγειονομικοί και ασθενείς. Αυτή είναι η αιτία της άθλιας κατάστασης στην υγεία και η ολοκλήρωση της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ που είναι σε εξέλιξη θα οδηγήσει  σε ένα εχθρικό, ακόμα πιο ταξικό   υγειονομικό σύστημα  για το λαό  και τους εργαζόμενους,  όπου  κυριολεκτικά θα ισχύει αυτό που πολύ εύστοχα λέει  ο πάνσοφος λαός μας «όπου  φτωχός και η μοίρα του» .

Απαιτούμε :

  • Να καλυφθεί άμεσα από γιατρό το Κέντρο Υγείας Βασιλικής ώστε να μην υπάρχει καμιά μέρα ακάλυπτη υγειονομικά η νότια Λευκάδα !
  • Να επιστρέψει ο μετακινούμενος Γενικός γιατρός στη θέση του ή να καλυφθεί ΆΜΕΣΑ με νέο ειδικευμένο γιατρό αν υπάρχει σοβαρός λόγος για την παράταση της μετακίνησης του  .
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης για το ΠΕΔΥ και τα νοσοκομεία.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

ΤΟ Δ.Σ

ΛΕΥΚΑΔΑ 19/1/2017

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Βεργίνης: Στην συνέντευξή του ο Διοικητής είπε αλήθειες αλλά και ανακρίβειες
Επόμενο άρθροΤα θαύματα: Η ταινία της ερχόμενης Τρίτης από την Κινηματογραφική Λέσχη του Ορφέα