Αρχική Top Stories Χρήστος Βεργίνης: Στην συνέντευξή του ο Διοικητής είπε αλήθειες αλλά και ανακρίβειες

Χρήστος Βεργίνης: Στην συνέντευξή του ο Διοικητής είπε αλήθειες αλλά και ανακρίβειες

0

Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου  Λευκάδας Βησσαρίωνα Μίχα για την κατάσταση στο Νοσοκομείο,  στον Prisma 91,6 ο πρόεδρος των Εργαζομένων, δίνει την δική του απάντηση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αυτό που έκανε ο Διοικητής το κάνει γενικότερα η κυβέρνηση, καθώς έχει βγει να πείσει τους Διοικητικούς ότι σε ένα κύμα περικοπών και καταιγίδας μέτρων εμείς κάνουμε πράματα για την Υγεία.

Ο κύριος Διοικητής, το Υπουργείο, αλλά και οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, προσπαθούν να μας πείσουν ότι σταθεροποιείται το σύστημα υγείας, αλλά τα στοιχεία είναι αμείλικτα.

Όσον αφορά την συνέντευξη του κύριου Μίχα, είπε ότι ειπώθηκαν πολλές αλήθειες, αλλά και αρκετές ανακρίβειες.

Ο Κύριος Βεργίνης υποστήριξε ότι το 2014-2015, ότι ήταν μια κακή χρονιά, είχε κλείσει η Παθολογική Κλινική και είχαν γίνει και πολλές κινητοποιήσεις.

Αυτό όμως μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον Χότζα, είπε, γιατί για παράδειγμα τώρα που μιλάμε είναι κλειστά τα χειρουργεία στην Ζάκυνθο, καθώς τα προβλήματα πανελλαδικά είναι οξυμένα, άσχετα με την πρόσκαιρη βελτίωση στην Λευκάδα.

Όπως είπε ο κύριος Βεργίνης για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου, ενώ ψηφίζεται το τέλος του 2016, για το 2017, δεν έχει ακόμα ψηφιστεί που σημαίνει κατά την δική τους άποψη, ότι εν όψει και της αξιολόγησης που θα γίνει το επόμενο διάστημα η κατάσταση να αλλάξει προς το χειρότερο, εν όψει και του κόφτη που θα πέσει στα κεφάλια μας.

Ο κύριος Βεργίνης αναφέρθηκε αναλυτικά και στις προσλήψεις που έχουν εξαγγελθεί λέγοντας ότι από τις  τέσσερις, κάποιες όπως παιδίατρος και ορθοπεδικός θα παρθούν από τους ήδη επικουρικούς γιατρούς, που αυτό σημαίνει μία η άλλη, καθώς θα καλυφθούν οι θέσεις των Επικουρικών με των μονίμων.

Επίσης έκανε λόγο για πολλές θέσεις επικουρικών γιατρών στο Νοσοκομείο, λέγοντας ότι σύνολο είναι οκτώ άτομα, με ένα συνάδελφο που δουλεύει οκτώ χρόνια τον πάνε από παράταση σε παράταση λέγοντας ότι το επικουρικό προσωπικό δεν είναι μόνιμο και υπάρχει κίνδυνος να απολυθεί.

Ο κύριος Διοικητής πολύ σωστά ανέφερε ότι διεκδικούμε δώδεκα θέσεις, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους πάρουμε.

Ουσιαστικά για να ενισχυθεί το Νοσοκομείο αποδυναμώνεται το ΠΕΔΥ με τις προσλήψεις τις μόνιμες να είναι ελάχιστες.

Αυτό αποτυπώνεται  στον κρατικό προϋπολογισμό καθώς οι δαπάνες για μισθούς είναι στα ίδια επίπεδα με το 2016 και δεν υπάρχει κάποια αύξηση που να δείχνει ότι θα έρθει μόνιμο προσωπικό.

Επίσης αναφέρθηκε και στις ελλείψεις αλλά και στα προβλήματα υποδομών του Νοσοκομείου.

Ακούστε αναλυτικά την συνέντευξη του κύριου Βεργίνη:

Πηγή: lefkadatoday.gr

Μπορείτε να δείτε το ρεπορτάζ για την συνέντευξη του Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας κ. Βησσαρίωνα Μίχα [εδώ]

Προηγούμενο άρθροHair & Makeup από την Βασιλική Βονιτσάνου
Επόμενο άρθροΧωρίς γιατρό το Κέντρο Υγείας Βασιλικής