Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας

0

nosokomeio

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 6ης Υ.ΠΕ

Στις 23/7/2015 πραγματοποιήσαμε συνάντηση το Δ.Σ με το Διοικητή και Υποδιοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας.

Υποβάλαμε υπόμνημα με τα προβλήματα του νοσοκομείου και των πρωτοβάθμιων δομών υγείας της περιοχής μας.

Απαιτήσαμε την ανάκληση της απόφασης της 6ης Υ.ΠΕ. για την απαράδεκτη απόσπαση του μόνιμου καρδιολόγου του νοσοκομείου μας  στο νοσοκομείο Πρέβεζας καταθέτοντας και την καταγγελία του Δ.Σ υπογεγραμμένη από τους εργαζόμενους. Οι Διοικούντες με πολιτικάντηδες διατυπώσεις αποπροσανατολισμού, αρκέστηκαν μόνο στην αναφορά ότι «θα επανεξεταστεί η απόφαση στο τέλος του τρέχοντος μηνός».

Στα περισσότερα ερωτήματα και αιτήματα του Συλλόγου δεν υπήρξαν δεσμεύσεις και απαντήσεις, αναφερόμενοι στο «λειτουργικό χάος  και στην κατάρρευση των δημόσιων δομών υγείας που παρέλαβαν» και δηλώνοντας αναρμόδιοι για τα περισσότερα από αυτά.

     Συγκεκριμένα:

  • Για την αναπλήρωση των κενών θέσεων του νοσοκομείου αναφέρθηκαν αόριστα σε κάποιες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και σε προγράμματα μαθητείας που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, επανέλαβαν δε την  υπόσχεση  των  4500 προσλήψεων  μόνιμου προσωπικού.
  • Για το μείζων πρόβλημα της έλλειψης παθολόγων και την υπολειτουργία της παθολογικής κλινικής  δεν υπήρξε καμία δέσμευση, αντιθέτως χρησιμοποιώντας  τη μέθοδο του «κοινωνικού αυτοματισμού» και του διλλήματος του «μικρότερου κακού», επιχείρησαν να μεταβιβάσουν τις ευθύνες τους στους εργαζόμενους λέγοντας «ότι σε άλλα νοσοκομεία τα καταφέρνουν καλύτερα».
  • Για την επιστροφή των  δύο αποσπασμένων  (παιδίατρου και παθολόγου) μας είπαν ότι  το ζήτημα έληξε,  διότι προχωράει η διαδικασία μετάταξής τους. Στο αίτημα μας   για  την άμεση αντικατάσταση τους δεν υπήρξε καμία απάντηση.
  • Για τους   συνάδελφους επικουρικούς που εργάζονται στο νοσοκομείο οι συμβάσεις τους παρατείνονται μέχρι τέλος του χρόνου. Πάγιο αίτημα του συλλόγου είναι η μονιμοποίηση τους, καθώς επίσης και η κατάργηση των δουλεμπορικών εργολαβικών συνεργείων και η μονιμοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτά.
  • Στο αίτημα  έκτακτης  χρηματοδότησης του νοσοκομείου για να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες ελλείψεων σε υγειονομικό υλικό, αναλώσιμα, φάρμακα, επισκευές και συντήρηση μηχανημάτων,  δεσμεύτηκαν ότι  θα υπάρξει χρηματοδότηση από την 6η Υ.ΠΕ  για κάποιες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που θα γίνουν και μόνο  στην περίπτωση που δεν επαρκούν  τα χρήματα του νοσοκομείου για την κάλυψη της μισθοδοσία τους.
  • Τέλος για τους ανασφάλιστους και στο αίτημα της άμεσης χρηματοδότησης για την κάλυψη των υγειονομικών τους αναγκών (ενδεικτικά το 2014 το ποσό επιχορήγησης ήταν 2100 ευρώ μόνο) τους «παρέπεμψαν» στη φιλανθρωπία της Διοίκησης του νοσοκομείου.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ !!!

Για μια ακόμα φορά ο σύλλογος εργαζομένων  με την παρέμβαση του αποκάλυψε ότι, οι Διοικούντες της 6ης Υ.ΠΕ με τις τοποθετήσεις τους επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα ανοχής, ενοχής και  συναίνεσης στην πολιτική της κυβέρνησης που είναι σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αποτελεί υποκρισία και πρόκληση για τους εργαζόμενους οι δηλώσεις τους περί «λειτουργικού χάους και κατάρρευσης που παρέλαβαν»  και  ο «ρεαλισμός» τους μέσα από τον οποίο εξωραΐζεται η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης  – ΕΕ, υπέρ των τοκογλύφων-δανειστών, τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών, την ίδια ώρα που η συγκυβέρνηση υπογράφει  «τρίτο αριστερό  μνημόνιο» που προβλέπει συνέχιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας,  υλοποίηση των μειωμένων προϋπολογισμών των νοσοκομείων της προηγούμενης κυβέρνησης, μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα στα νοσοκομεία, νέες μειώσεις σε μισθούς, απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και ολική χρεωκοπία του λαού μας.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ –  ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ

Ο Σύλλογος εργαζομένων θα δώσει όλες του τις δυνάμεις το επόμενο διάστημα με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις ώστε η υπόθεση της Υγείας να γίνει υπόθεση όλου του Λευκαδίτικου λαού, αντιπαλεύοντας την πολιτική χρεωκοπίας της ΕΕ, διεκδικώντας την άμεση λύση οξυμένων προβλημάτων, την ανάκτηση όλων των απωλειών, απαιτώντας την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Σε αυτή την κατεύθυνση μονόδρομος είναι η ισχυροποίηση των σωματείων με  συμμετοχή των εργαζομένων,  οργανωμένος  αγώνας για να αντιπαλέψουμε τα νέα μέτρα που έρχονται, αποσπώντας λύσεις και ανιχνεύοντας ταυτόχρονα έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.

ΤΟ Δ.Σ

ΛΕΥΚΑΔΑ 28/7/2015

Προηγούμενο άρθροΞεκινά το “3on3 Basketball Tournament Σ.Κ. Νικόπολη Πρέβεζας”
Επόμενο άρθροParty στο Copla