Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Διπλασίασε τις νίκες της η Νίκη Λευκάδας

Διπλασίασε τις νίκες της η Νίκη Λευκάδας

0

nikilefkadas

Κέρδισε την Ολύμπια Λάρισας 65-57.

Με το 65-57 η Νίκη Λευκάδας ζευγάρωσε τις νίκες της στον βόρειο όμιλο για το πρωτάθλημα της Α2 γυναικών, απέναντι στην Ολύμπια Λάρισας στο κλειστό της Λευκάδας. Η Νίκη είχε την υπεροχή στο παιχνίδι καθ’ όλη τη διάρκειά του, πλην της πρώτης περιόδου, στην οποία η φιλοξενούμενη Ολύμπια Λάρισας ήταν μπροστά στο σκορ.

Γράφει ο Τίμος Φίλιππας

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε με την ομάδα από την Λάρισα να έχει τα ηνία του αγώνα, και γρήγορα γρήγορα να έχει πάρει προβάδισμα με 0-6 στο 2’. Σε εκείνο το σημείο η Νίκη ανέβασε στροφές και με σερί 12-1 είχε πάρει στα χέρια της το παιχνίδι. Μέχρι το πρώτο time out των φιλοξενούμενων στο 7’ το σκορ ήταν 12-7. Στο σημείο αυτό αφυπνίστηκε η Ολύμπια και με ένα δικό της σερί 9-0 έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά με 12-16.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με την ομάδα της Νίκης να μπαίνει δυνατά. Με όπλο την άμυνα τους, οι κοπέλες του κ. Δουβίτσα έτρεξαν ένα σερί 15-2 και πήραν κεφάλι στο σκορ με 27-18. Η Ολύμπια το μόνο που κατάφερε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ήταν να μειώσει στους 4(28-24), 2’ πριν το τέλος. Η αντίδραση της ομάδας της Λευκάδας ήταν άμεση και το ημίχρονο τη βρήκε να προηγείται με 9(34-25).

Στο τρίτο δεκάλεπτο τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά για κορίτσια της Νίκης. ΟΙ φιλοξενούμενες σε όλη τη διάρκεια της περιόδου έπαιζαν άμυνα ζώνης, κάτι που δυσκόλευε πολύ τις προσπάθειες των γηπεδούχων. Χαρακτηριστικό είναι πως η Νίκη χρειάστηκε πέντε λεπτά για σκοράρει τους πρώτους πόντους της στο δεύτερο ημίχρονο. Η διαφορά είχε φτάσει ακόμα και στους δύο πόντους, όμως κάπου εκεί η γηπεδούχος ομάδα έκανε ένα μικρό σερί, για να κλείσει το δεκάλεπτο μπροστά με 45-38.

Στη τελευταία περίοδο η Νίκη βρήκε λύσεις στην άμυνα ζώνης των φιλοξενούμενων, που έπαιζαν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, και διατήρησε το προβάδισμα ως το τέλος του αγώνα. Η Ολύμπια Λάρισας είχε μειώσει μέχρι τους 7 πόντους και το παιχνίδι ήταν ξεκάθαρα στα χέρια των γηπεδούχων. Η αναμέτρηση στο τελευταίο λεπτό είχε κριθεί, μιας και η διαφορά είχε φτάσει και στους 12 πόντους. Το τελικό 65-57 προήλθε μετά από βολές των φιλοξενούμενων, έπειτα από φάουλ που έγινε σε νεκρό χρόνο.

Νικών συνέχεια λοιπόν για τη Νίκη Λευκάδας, που έχει ξεκινήσει εξαιρετικά το φετινό πρωτάθλημα. Επόμενος αγώνας για τα κορίτσια του Νίκου Δουβίτσα είναι στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Άρη την ερχόμενη Κυριακή 26/10.
Δεκάλεπτα: 12-16, 34-25, 45-38, 65-57
Διαιτητές: Πετρόπουλος Β.-Μακρόπουλος
ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Δουβίτσας-Βαφειάς): Χαιριστανίδου 18, Αργυρού 2, Τζίμπο, Κανταρά 7, Μπαλλά, Κρητικου 3(1), Ψυχογιού 18(1), Καββαδία, Μοσχοπούλου 17(2),
ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ(Λιάκος): Κυριστάκα 11(1), Καψοκόλη 2, Σουλιώτη 2, Σπυροπούλου 7(1), Χαβαλέ 22(2), Σκαρλη, Κουτσουνούρη 13(1), Καλλίδη, Ντριστέλλα.

– See more at: lefkadasportnews.gr

Προηγούμενο άρθροΤα αποτελέσματα των αγώνων στην Α΄και Β΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας
Επόμενο άρθροΚέρδισε η Δόξα Λευκάδας τον Ηρακλή μέσα στο Ιβανώφειο!