Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας της Αστυνομίας στα Ιόνια Νησιά

Εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας της Αστυνομίας στα Ιόνια Νησιά

0

lefkada

Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

H «Ημέρα της Αστυνομίας» και η μνήμη του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου εορτάστηκε σήμερα Πέμπτη (20-10-2016) στην Κέρκυρα, την Ζάκυνθο και την Λευκάδα.

Ο εορτασμός περιελάμβανε την τέλεση δοξολογίας, σήμερα το πρωί,  στο παρεκκλήσι του Αγίου Αρτεμίου, στο Αστυνομικό Μέγαρο Κέρκυρας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (Μώλου) στην Ζάκυνθο και στην Λευκάδα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Αντίστοιχη εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί και στην Κεφαλονιά, το Σάββατο 22-10-2016 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αργοστολίου.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων,  προηγήθηκε σειρά δράσεων που είχαν ως στόχο τους να τονίσουν τον κοινωνικό ρόλο της αστυνομίας και περιελάμβαναν:

  • την πραγματοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας των αστυνομικών για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Σώματος καθώς και των παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, στην οποία συμμετείχε και ο σύλλογος «Φάρος Ζωής» στην Κέρκυρα
  • την διοργάνωση ενημερωτικών διαλέξεων σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Κέρκυρας με αντικείμενο την οδική ασφάλεια και την ορθή χρήση του διαδικτύου.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, Συλλόγων, Απόστρατοι καθώς και πλήθος πολιτών.

dscn6546-1024x515 zakinthos-1-1024x680 zakinthos-2-1024x680

dscn6439

Προηγούμενο άρθροΔΙΕΕΞΟΔΟΣ: Πρόσκληση συγκρότησης τοπικής επιτροπής Λευκάδας
Επόμενο άρθροΤην ανάγκη ολοκλήρωσης της Αμβρακίας Οδού επισημαίνει με ερώτηση στη Βουλή ο Θαν. Καββαδάς