Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγ....

Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγ. Αρτεμίου

0

DUK_4183

Ο χαιρετισμός του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημ. Τσακνάκη.

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης
και Προστασίας του Πολίτη
Ελληνική Αστυνομία
Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση
Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Κέρκυρα, 20 Οκτωβρίου 2014

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου στην Λευκάδα

 

Με την δοξολογία σήμερα (20.10.2014) το πρωί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό στην Λευκάδα, ολοκληρώθηκαν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λευκάδας, οι εκδηλώσεις   εορτασμού  της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης σε γραπτό του χαιρετισμό που αναγνώστηκε μετά το πέρας της δοξολογίας, επεσήμανε μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: « Αστυνομικοί, συνοριακοί φύλακες, ειδικοί φρουροί, πολιτικοί υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας. Σήμερα γιορτάζουμε με θρησκευτική ευλάβεια και με προσήκοντα σεβασμό τη μνήμη του προστάτη μας, Αγίου Αρτεμίου που αποτελεί όχι μόνο τον  πνευματικό μας συνοδοιπόρο και συμπαραστάτη, αλλά και τον πρωτοπόρο διδάσκαλό μας. {..} Σήμερα ο αστυνομικός καλείται να αναλάβει πρόσθετες υποχρεώσεις και νέους πιο απαιτητικούς ρόλους. Καθημερινά λοιπόν, οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε να εξελισσόμαστε, αφού και το έγκλημα παρουσιάζεται συνεχώς με νέες μορφές.   Η ασφάλεια των συνόρων, η τροχαία αστυνόμευση, το θεμελιώδες  καθήκον για τη δίωξη του εγκλήματος, η εµπορία ανθρώπων, το ξέπλυµα βρώμικου χρήµατος, οι παραδοσιακές απειλές της τροµοκρατίας και η διαχρονική διακίνηση ναρκωτικών και όπλων και φυσικά η νεώτερη μορφή που είναι το ηλεκτρονικό έγκλημα, αποτελούν μερικές από τις αποστολές του πολυδιάστατου έργου μας.  Αυτές πρέπει σθεναρά να καταπολεμούμε, ώστε να εμπεδώνεται το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών μας. Η κοινωνία, δικαιούται μια νέα Αστυνομία σύγχρονη,  αποτελεσματική, προσιτή, με ενισχυμένη την αστυνόμευση που να βρίσκεται κοντά στον πολίτη, πάντα σεβόμενη τους δημοκρατικούς θεσμούς και εναρμονισμένη με τις αρχές του κράτους δικαίου της ευνομούμενης πολιτείας.  {…} Στις ανάγκες αυτού ακριβώς του νέου περιβάλλοντος, καλείται να ανταποκριθεί η Ελληνική Αστυνομία. {…}  Τρανό παράδειγμα οι διαχρονικές μας επιτυχίες σε βάρος του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας , αλλά και κάθε μορφής εγκληματικότητας. Κι αυτό αδιαμφισβήτητα οφείλεται στη σωστή οργάνωση, το σχεδιασμό, τη μεθοδικότητα και την καθημερινή υπομονή και επιμονή που διακατέχεστε, ώστε να πετύχετε με τον καλύτερο τρόπο , ό,τι σας ανατίθεται.

Μολονότι σήμερα είναι ημέρα γιορτής και χαράς, δεν θα πρέπει να λησμονούμε εκείνους τους συναδέλφους που δεν είναι πια κοντά μας, όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των πολιτών, όντας πιστοί στον όρκο τους.  Δεν πρέπει ποτέ να τους ξεχνάμε, αλλά έχουμε ηθική υποχρέωση να τους φέρνουμε στη μνήμη μας.

Γυναίκες και Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας,

Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το έργο που προσφέρετε και να σας καλέσω να συνεχίσετε τον ευγενή και αδιάκοπο αγώνα προς όφελος της κοινωνίας μας. Χρόνια Πολλά».

 

Προηγούμενο άρθροΚέρδισε η Δόξα Λευκάδας τον Ηρακλή μέσα στο Ιβανώφειο!
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη αντιπροσωπειών ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ στο αεροδρόμιο του Ακτίου