Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Γιατί απεργείτε;

Γιατί απεργείτε;

1

B7ADD022D4146E412A3EE77D166B5D5B

Άρθρο του δικηγόρου Παναγιώτη Ξ. Γληγόρη, σχετικά με την απεργία των δικηγόρων.

Ευρισκόμενος  σήμερα στο ακροατήριο του ΜΟΝ. Πλημ/κείου  Λευκάδας , δέχτηκα  την ερώτηση κατηγορουμένου  για τον λόγο της απεργίας  και πέρα των όσων  προφορικώς του ανέφερα επισημαίνω και τα εξής :

1. Οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων  ( Αθήνας , Πάτρας , Λευκάδος κ.λ.π )  σε συνεντεύξεις  τους  μίλησαν για αίσθημα ευθύνης έναντι των Πολιτών και του λειτουργηματός μας .
Αμέσως σκέφθηκα :  Αναβάθμιση  του αγώνα μας . Αγώνας με αίσθημα ευθύνης έναντι των πολιτών και έναντι του λειτουργήματός μας .  Πριν από μερικά χρόνια ο αγώνας μας ήταν συντεχνιακός .

Σήμερα  με αίσθημα ευθύνης έναντι των πολιτών και του λειτουργήματός μας . Δεν είναι  και μικρό πράγμα το παραπάνω .Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις  – συναδέλφων –  του κανόνα , πλην όμως  δεν είναι του παρόντος .

2. Που στοχεύετε ?

Στοχεύουμε  να μην σου πάρουν το σπίτι -εν μια νυχτί- οι αεριτζήδες. Να μην βρεθείς   εσύ και  η οικογένειά σου  στο δρόμο χωρίς να μπορέσεις  να πείς  το πρόβλημά σου , να εκφράσεις τις απόψεις σου , να ακουστείς από κάποιον .  Εκεί στοχεύουμε . Πριν προβλέπονταν διαδικασίες   ανακοπές , προγράμματα  πλειστηριασμών  κ.λ.π κ.λ.π . Τώρα με τ ο  Νομοσχέδιο   δεν θα μπορείς να  αντιλέξεις  . Από το Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη ( θέλει συζήτηση και αυτό ) φτάσαμε στο Νόμος  είναι το δίκιο των Τραπεζών! Δεν θα μπορείς να  εκφράσεις τις απόψεις σου  , να πεις το πρόβλημά σου .

[quote font=”0″]Αν δεν έχεις χρήματα, μην ζητάς απονομή της δικαιοσύνης. Δεν έχεις δικαίωμα![/quote]

3. Τι άλλο ζητάτε ?

Να μπορείς να ακουστείς στο   ακροατήριο . Να μπορείς να εξετάσεις τον μάρτυρά σου αλλά  να μπορέσει να τον εξετάσει και ο δικαστής – ο φυσικός Δικαστής – να του υποβάλλει ερωτήσεις  και να απαντήσει σε  ερωτήσεις . Ο μαρτυράς σου  να ακουστεί από τον Δικαστή και όχι από τον συμβολαιογράφο . Μέχρι σήμερα έφερνες τον μάρτυρά σου στο ακροατήριο  , με το Νομοσχέδιο θ α  τον πηγαίνεις  στον συμβολαιογράφο και    θα καταθέτει  όσα  εσύ θέλεις και όχι ότι ξέρει. Ετσι ο Δικαστής  θα ζητά  την εμφάνιση του μάρτυρα ενώπιόν του και   θα γίνεται επαναληψη της συζητήσεως και πάλι επανάληψη κ.ο.κ.  Εσύ πάντως  θίγεσαι  και θα πληρώνεις , θα πληρώνεις , θα  πληρώνεις , αν έχεις  φυσικά .

Αν δεν έχεις  ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΗΝ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

4. Και οι δικαστές τι λένε ?

Ευτυχώς η πλειοψηφία των  Δικαστών συμφωνούν μαζί μας  . Η Διοικητική Ολομέλεια  του Αρείου Πάγου απεφάσισε  ότι οι  προτεινόμενες  αλλαγές είναι σε βάρος της απονομής της δικαιοσύνης , είναι  προς όφελος μερίδας των δανειστών. Τι άλλο να πουν οι αλλαγές οφελούν τους δανειστές λένε λίγα και εννοούν πολλά . Και ο νοών νοείτω .
Σήμερα είναι ποιά καιρός να στηριχθείς  στον Δικηγόρο σου . Στον Δικηγόρο υπερασπιστή των ανθρωπίνων  δικαιωμάτων  και όχι φυσικά στον Δικηγόρο Μάνατζερ .

ΛΕΥΚΑΔΑ  20-11-2014
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΞΕΝ. ΓΛΗΓΟΡΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ  ΤΟΥ ΠΡΩΤ. ΛΕΥΚΑΔΟΣ

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη κλήρωση για την συναυλία των Active Member
Επόμενο άρθροΔίαυλος: Vietnam party!