Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Καταλήψεις σχολείων: Η ετήσια επετειακή ιλαροτραγωδία

Καταλήψεις σχολείων: Η ετήσια επετειακή ιλαροτραγωδία

0

katalipsi-epal-7-11-16

Σε μια Χώρα ημιθανή, ταπεινωμένη, κατακτημένη από Τραπεζίτες και διοικούμενη από Κομματοθρεμμένους δωσιλόγους η φιλότιμη Νεολαία μας παλεύει να επιβιώσει με μεροκάματα της πείνας ή στην ξενιτειά, εφοδιασμένη με τα προσόντα του καλού Έλληνος, τα Πτυχία και τις Γνώσεις που απέκτησε με τόσο κόπο.

Από την άλλη εκθρέφουμε και κάτι καλόπαιδα που μάθανε να εκλέγονται στα 15μελή μαθητικά συμβούλια του δημοκρατικού σχολείου (πανάθεμά μας) συνήθως με θράσος και τσαμπουκά κι ανάθεμα αν ξέρουν τί πάει να πει Δημοκρατία, Συνέλευση, Εκκλησία του δήμου. Μεθαύριο ίσως να γίνουν Πολιτικοί, Δήμαρχοι, Βουλευτές, Πρωθυπουργοί… γιατί το επίπεδο της πλειονότητας των ψηφοφόρων δυστυχώς μέχρι εκεί φθάνει.

Η Ιλαροτραγωδία που ζούμε κάθε χρόνο (από καθιερώσεως 17ης Νοέμβρη) με τα δήθεν Αιτήματα των μαθητών που καταλαμβάνουν τα σχολεία τους, μια δράκα συνήθως κοπανατζήδων και μπαχαλάκηδων ή ανοήτων που θέλουν να μην κάνουν μάθημα, δεν έχει τελειωμό, είτε με «δεξιά» είτε με «αριστερή» κυβέρνηση. Φταίμε εμείς οι Δάσκαλοι, φταίμε εμείς οι Γονείς; Ασφαλώς και φταίμε πρώτοι εμείς. Τί δεν πράττουμε σωστά; Τί μας έχει ξεφύγει από την καθημερινή διδασκαλία; Τι δεν σμιλεύει η οικογένεια στον νέο άνθρωπο, στα παιδιά της;

Καταστρέφουν τα θρανία ενώ αιτούνται να τους φέρει το Υπουργείο θρανία που τάχα λείπουν. Καταστρέφουν τα καλοριφέρ ενώ αιτούνται πως δεν έχουν θέρμανση. Λερώνουν δάπεδα, νιπτήρες, αποχωρητήρια, πετάνε τα χαρτιά υγείας και τα κρεμοσάπουνα καθημερινά άσκοπα ή με δόλο, αλλά παραπονούνται για έλλειψη καθαριότητας. Δεν ξέρουν να γράψουν σωστά μια λέξη, να αρθρώσουν μια πρόταση γραπτώς και περιμένουν την επιφοίτηση του ίντερνετ για να αντιγράψουν …«αιτήματα».

Αποφεύγουν το Μάθημα (μιλάμε πάντα για την μειονότητα που καθοδηγεί την πλειονότητα), απουσιάζουν κάθε τόσο, αργούν στην πρωινή προσέλευση, αλλά ξυπνούν από τα χαράματα για την Κατάληψη του Σχολείου και βαράνε 16ωρα βάρδιας-σκοπιάς μη και μπει μέσα Καθηγητής… Πώς θα συνέλθουμε ως Κοινωνία; Αυτοκαταστρεφόμαστε!

Αναστάσιος Στάμου
Διευθυντής του Επαγγελματικού Λυκείου Λευκάδας

Προηγούμενο άρθροΦανταστικοί Κόσμοι. Μια μοναδική έκθεση Διαισθητικής Τέχνης από την Lucy Jordan
Επόμενο άρθρο2ήμερη εκδρομή με τον Σύλλογο Βλυχού Γενίου “Θέαλος”