Αρχική Top Stories Με επιτυχία η έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Λευκάδας

Με επιτυχία η έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Λευκάδας

0

festival_gastronomias_2o_1mera5

Αρώματα και χρώματα πλημμύρισε η πλατεία Μαρκά.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Λευκάδας με την παρουσία των αρχών του τόπου, εκπροσώπων φορέων του νησιού και πλήθος κόσμου.

Οι παραγωγοί τοπικών προϊόντων και όχι μόνο, είχαν από νωρίς ετοιμάσει τους πάγκους τους με κάθε λογής καλούδια τα οποία πρόσφεραν στους επισκέπτες της εκδήλωσης οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν τουρίστες.

Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στην μνήμη της Εύης Βουτσινά ενώ ως κύριο θέμα είχε τα Λευκαδίτικα όσπρια.

Η έναρξη του φεστιβάλ δόθηκε στον πανέμορφο κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας όπου απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Δρακονταειδής, ο αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Περδικάρης και ο Σπύρος Φρεμεντίτης πρόεδρος της Equal Society.

festival_gastronomias_2o_1mera8

Στην συνέχεια μίλησαν η κ. Ελένη Ματαράγκα η οποία εξιστόρησε της αναμνήσεις της από την Εύη Βουτσινά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης με θέμα την Ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας μέσω των παραδοσιακών προϊόντων, ο γνωστός σεφ και παρουσιαστής εκπομπών μαγειρικής κ. Βησσαρίων Παρθένης ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της σχέσης της Γαστρονομίας και του Τουρισμός και τέλος η κ. Υπαπαντή Θερμού με θέμα της Φακές Εγκλουβής.

festival_gastronomias_2o_1mera1

Η διοργάνωση ήταν κατά κοινή ομολογία άψογη, με μόνη -κατά την γνώμη μας- παραφωνία την απουσία των μαχαιροποιών της Λευκάδας, οι οποίοι δίνουν τον δικό τους αγώνα για την αναβίωση μιας τόσο παλιάς και αξιόλογης τέχνης. Μπορεί τα λευκαδίτικα μαχαίρια να μην ανήκουν στην κατηγορία της γαστρονομίας όμως σίγουρα πρέπει η δημιουργία αυτών των έργων τέχνης από ατσάλι, να βρει υποστήριξη από όλους τους φορείς.

Η έκθεση των τοπικών προϊόντων συνεχίζεται και σήμερα στον ίδιο χώρο.

festival_gastronomias_2o_1mera6 festival_gastronomias_2o_1mera7 festival_gastronomias_2o_1mera9 festival_gastronomias_2o_1mera10 festival_gastronomias_2o_1mera11 festival_gastronomias_2o_1mera12 festival_gastronomias_2o_1mera13 festival_gastronomias_2o_1mera14 festival_gastronomias_2o_1mera2 festival_gastronomias_2o_1mera3 festival_gastronomias_2o_1mera4

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Νέων Μουσικών στην Καρυά
Επόμενο άρθροTouberleki Night στο Barbarossa