Αρχική Top Stories Σκύλος κατασπάραξε συμπολίτη μας στην Νικιάνα (σκληρές εικόνες)

Σκύλος κατασπάραξε συμπολίτη μας στην Νικιάνα (σκληρές εικόνες)

2

s7Ο συμπολίτης μας Σ.Χ., ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Νικιάνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Επισκόπου, όπως κάθε απόγευμα, έτσι και πριν τρεις ημέρες αποφάσισε να κάνει τον απογευματινό του περίπατο στον αγροτικό δρόμο που οδηγεί από το γεφύρι του Επισκόπου στον δρόμο Νικιάνας – Αλεξάνδρου, όταν βίωσε τον τρόμο ερχόμενος αντιμέτωπος με έναν ανεπιτήρητο σκύλο.

Όπως μας είπε ο ίδιος, το συγκεκριμένο ζώο το έβλεπε κάθε φορά που περνούσε από το σημείο να βρίσκεται εντός ενός κτήματος το οποίο βρίσκεται πλησίον του αγροτικού δρόμου.

Δυστυχώς όμως προχθές ο μεγαλόσωμος σκύλος βρίσκονταν εκτός του κτήματος και χωρίς καμιά επιτήρηση. Ο άτυχος Σ.Χ. σταμάτησε να περπατάει όταν είδε το ζώο αλλά ήταν ήδη αργά αφού ο σκύλος τον είχε αντιληφθεί και του όρμισε προσπαθώντας να τον δαγκώσει στο λαιμό.

s1Ευτυχώς ο άτυχος συμπολίτης μας αντέδρασε γρήγορα και έδωσε σκληρή μάχη σώμα με σώμα με το επιθετικό ζώο, χωρίς όμως να μπορέσει να γλυτώσει από τα δυνατά σαγόνια του, με αποτέλεσμα να δεχτεί πολλές δαγκωματιές στα χέρια.

Ευτυχώς μετά από αρκετά λεπτά σκληρής μάχης κατάφερε να διώξει το ζώο που επέστρεψε στο κτήμα που βρισκόταν κάθε φορά.

s2Ο τραυματισμένος Σ.Χ. αμέσως πήγε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τον έλεγχο του ζώου και να αποφευχθεί κάποια άλλη επίθεση σε άνθρωπο αφού το συγκεκριμένο σημείο προσφέρεται για περίπατο και είναι αρκετοί οι ντόπιοι και οι ξένοι που διασχίζουν την περιοχή.

s3Την επόμενη ημέρα ο Εισαγγελέας Λευκάδας κάλεσε τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη του σκύλου και άμεσα σχετιζόμενο με το κτήμα που ο σκύλος βρισκόταν το προηγούμενο διάστημα, ο οποίος όμως αρνήθηκε ότι ο σκύλος είναι δικός του και έτσι αφέθηκε ελεύθερος αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μάρτυρες που να πιστοποιήσουν ότι όντως σχετίζεται με το ζώο το οποίο φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες.

s4Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι η χθεσινή προσπάθεια εντοπισμού του ζώου προκειμένου να ελεγχθεί αν έχει κάποια μεταδοτική νόσο (πχ λύσσα), προκειμένου να δοθεί στον τραυματία αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή, απέβη άκαρπη αφού ο σκύλος έχει εξαφανισθεί!

s5Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο ζώο είχε επιτεθεί πριν μερικές ημέρες και σε έναν τουρίστα από την Σλοβενία, ο οποίος έκανε τον περίπατο του στο δρόμο του “Καλογερόκαμπου” όπως λένε οι ντόπιοι την συγκεκριμένη περιοχή.

s6Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το περιστατικό και μπορεί να πιστοποιήσει τον ιδιοκτήτη του ζώου να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό τμήμα Λευκάδας.

Προηγούμενο άρθροΣτην Λευκάδα βρίσκεται ο Υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης
Επόμενο άρθρο2ο Διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στην Πάλαιρο