Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Equal Society: Κάνε την αίτησή σου για το Voucher 29-64

Equal Society: Κάνε την αίτησή σου για το Voucher 29-64

0
equal-society

equal-society

Ανοιχτές θα είναι οι αιτήσεις μέχρι την Παρασκευή 31/10/2014.

Equal Society

Κάνε την αίτησή σου για το Voucher 29-64

Ανοιχτές θα είναι οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση» μέχρι την Παρασκευή 31/10/2014. Στο γνωστό και ως voucher για ανέργους ηλικίας 29 έως 64 ετών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο γραφείο της Equal Society, στην Κεντρική Πλατεία Λευκάδας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους ωφελούμενους, να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, κυρίως με χαμηλά τυπικά προσόντα και δεξιότητες και θα απασχοληθούν σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Για την περιοχή της Λευκάδας θα καλυφθούν οι επαγγελματικές ειδικότητες του κατασκευαστικού – τεχνικού κλάδου (Σωληνουργοί, ξυλουργοί, υδραυλικοί, ελαιοχρωματιστές κ.α.) και του κλάδου νέων τεχνολογιών (χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, τεχνικοί ανάπτυξης συστημάτων τηλε- εφαρμογών κ.α.)

Στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί  θεωρητική κατάρτιση 100 ωρών και πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 300 ωρών. Το συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα (θεωρητικής και πρακτικής άσκησης) που θα λάβει κάθε καταρτιζόμενος δικαιούχος voucher θα ανέρχεται σε 1.600€.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα έχουν την κάρτα ανεργίας τους σε ισχύ.

Σημαντικό κίνητρο είναι η πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Το voucher 29-64 παρέχει εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το (25%) των εκπαιδευθέντων για το χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) συνεχών μηνών, με ελάχιστες αποδοχές είκοσι πέντε (25) ημερομίσθια ανά μήνα.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι απολυτήριο ή τίτλοι σπουδών, ταυτότητα, εκκαθαριστικό 2014, Α.Φ.Μ., ΑΜΚΑ, ΑΜΑ, φωτοτυπία κάρτα ανεργίας, φωτοτυπία τραπεζικού λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας, βεβαίωση προϋπηρεσίας ή εργοδότη θεωρημένη στο ΚΕΠ.

Πληροφορίες στα γραφεία της Equal Society και στο τηλέφωνο 26450 22578.

Προηγούμενο άρθροΤo νέο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας “Οι Σκάροι”
Επόμενο άρθροΚάλεσμα του σωματείου των ΕΒΕ στο συλλαλητήριο για την υγεία