Αρχική Ειδήσεις Εξειδικευμένες διαλέξεις για την Επτανησιακή Διατροφή και τον Τουρισμό στην Κεφαλονιά

Εξειδικευμένες διαλέξεις για την Επτανησιακή Διατροφή και τον Τουρισμό στην Κεφαλονιά

0
tei-sea

tei-sea

Θα διεξαχθούν 20 – 22 Μαρτίου 2015 στους χώρους του ΤΕΙ στο Αργοστόλι με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.

6 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξειδικευμένες διαλέξεις για την Επτανησιακή Διατροφή και τον Τουρισμό στην Κεφαλονιά

Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, σε συνέχεια της καταγραφής των τοπικών συνταγών και προϊόντων του Ιονίου, των προγραμμάτων εκπαίδευσης σεμιναριακού τύπου, που έχουν επιτυχώς υλοποιηθεί έως τώρα, καθώς και του «σήματος επτανησιακής διατροφής», που έχει απονεμηθεί, πρόκειται να διοργανώσει εξειδικευμένες διαλέξεις στην Κεφαλονιά, με θέμα την Επτανησιακή Διατροφή και τον Τουρισμό. Στόχος του προγράμματος είναι η επέκταση του σήματος «τοπικής παραδοσιακής κουζίνας», σε περισσότερες επιχειρήσεις στην Κεφαλονιά, με απώτερο σκοπό την  περαιτέρω ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και την ευρύτερη εφαρμογή της στα τοπικά εστιατόρια.

Οι εξειδικευμένες διαλέξεις θα διεξαχθούν 20 – 22 Μαρτίου 2015 στους χώρους του ΤΕΙ στο  Αργοστόλι, στις Αίθουσες του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας (Λεωφ. Αντ. Τρίτση), με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας. Εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν και από μέλη της Λέσχης. Την τελευταία ημέρα των σεμιναρίων (22 Μαρτίου 2015) θα πραγματοποιηθεί πρακτική εξάσκηση με μαγειρικό εξοπλισμό, στους χώρους της εταιρείας Mythos Catering στα Τραυλιάτα Αργοστολίου, ώστε να εμπεδωθούν οι διδαχθείσες μέθοδοι.

Η παρακολούθηση του Σεμιναρίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή του Σήματος Παραδοσιακής Κουζίνας σε εστιάτορες και επαγγελματίες της εστίασης. Το Σήμα θα πιστοποιεί ότι οι κάτοχοί του ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τα τοπικά προϊόντα. Η απονομή του Σήματος Παραδοσιακής Κουζίνας θα πραγματοποιηθεί, κατόπιν σχετικής αξιολόγησης,  από επιτροπή ειδικών σε μεταγενέστερο χρόνο, που θα ανακοινωθεί.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται σε τοπικούς εστιάτορες και γενικότερα επαγγελματίες του χώρου της εστίασης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το έντυπο της αίτησης α) διαδικτυακά μέσω ιστοτόπου: http://www.teiion.gr καθώς και β) από τα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης στη διεύθυνση: Ιωσήφ Μομφεράτου & Ηλία Μηνιάτη Τ.Κ. 28 100, Αργοστόλι, Κεφαλονιά.

Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν α) αυτοπροσώπως από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες  9:00 – 14:30, στην έδρα της Κεντρικής Διοίκησης στη διεύθυνση: Ιωσήφ Μομφεράτου & Ηλία Μηνιάτη Τ.Κ. 28 100, Αργοστόλι, Κεφαλονιά, β) ταχυδρομικά στην ως άνω διεύθυνση και γ) ηλεκτρονικά στα e-mail: spytro@gmail.com και eratokoustoubar@gmail.com
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Προηγούμενο άρθροΔήλωση δημοτικής παράταξης «ΜΕΓΑΝΗΣΙ – Μαζί στο μέλλον»
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του Βουλευτή σχετικά με το Νοσοκομείο Λευκάδας