Αρχική Ειδήσεις Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο...

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βουκουρέστι

0
pedin

pedin

Η ΠΕΔΙΝ έδωσε το δικό της παρόν στη Διεθνή Έκθεση, με περίπτερο που στήθηκε για την προβολή και προώθηση των Ιονίων Νήσων: Κέρκυρα, Παξοί, Αντίπαξοι, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Λευκάδα.

 

Περιφερειακη Ενωση Δημων Ιονιων Νησων

Ν. Θεοτόκη 154, Τ.Κ. 49100, Κέρκυρα

Τηλ: 2661049008, 27823, 25657,

Fax: 2661081823, Email: info@ped-in.gr

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΕΔΙΝ συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας που πραγματοποιήθηκε στις 13-15 Μαρτίου 2015 και  διοργανώθηκε από τη ROMEXPO, απευθυνόμενη σε 13 χώρες των Βαλκανίων, της Κεντρικής Ευρώπης, Τουρκία, Τυνησία, Ιορδανία, Ισραήλ, Μαλαισία, Πορτογαλία, Ελλάδα.

Η ROMEXRO, με έκταση 16.000τμ, η οποία θεωρείται από τις σημαντικότερες εκθέσεις της χώρας, φιλοξένησε 300 εκθέτες της τουριστικής Βιομηχανίας, με επισκεψιμότητα γύρω στα 30.000-35.0000 άτομα.

Δεδομένης της αξίας του Τουρισμού, ως μια συναλλαγματικά «εξαγωγική» βιομηχανία, η οποία δραστηριοποιεί το οικονομικό κύκλωμα της χώρας, η Ελλάδα διεκδικεί μερίδιο στην αγορά. Ενδεικτικά για το έτος 2014 από επίσημα στοιχεία προκύπτει αύξηση του τουρισμού κατά 95% δηλ. 540.000 τουρίστες, ενώ ο πραγματικός αριθμός είναι σίγουρα μεγαλύτερος. Επίσης για το έτος 2015 με κρατήσεις Early Booking παρουσιάζουν αύξηση της τάξεως 35%-40% διαπιστώνοντας μια ανοδική τάση προσέλκυσης Ρουμάνων τουριστών στην Ελλάδα.

Μέσα στους πέντε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς βρίσκεται η Ελλάδα, ως Leader της αγοράς, μαζί με την Τουρκία, την Ουγγαρία, τη Κροατία, την Ισπανία ανέφερε χαρακτηριστικά η Niculae Liliana υπάλληλος του ΕΟΤ της Ρουμανίας. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι το 2014 ήταν η πρώτη χρονιά που η Ελλάδα είχε περισσότερα Charter από την Τουρκία.
Από αυτό το μερίδιο διεκδικεί κομμάτι και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων των Ιονίων Νήσων, αναγνωρίζοντας τις πολλαπλασιαστικές θετικές επιδράσεις του Τουρισμού σε διάφορους τομείς-κλάδους της Τοπικής οικονομίας.

Η ΠΕΔΙΝ έδωσε το δικό της παρόν στη Διεθνή Έκθεση, με περίπτερο που στήθηκε για την προβολή και προώθηση των Ιονίων Νήσων: Κέρκυρα, Παξοί, Αντίπαξοι, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Λευκάδα. Στο περίπτερο, μέσα από φυλλάδια, αφίσες, βίντεο, έντυπο υλικό, προβλήθηκαν οι φυσικές ομορφιές των νησιών, οι βραχώδεις και αμμώδεις ακτές, τα καταγάλανα νερά με τις «Μπλέ Σημαίες», η τοπική παραδοσιακή κουζίνα, οι μουσικές παραδόσεις-εκδηλώσεις, τα μουσεία και φρούρια, κρουαζιέρες, θρησκευτικές γιορτές, δυνατότητες για σπορ – αναψυχή και διασκέδαση!

«Το φιλί των Παξών» κατενθουσίασε τους επισκέπτες του περιπτέρου, διαγωνισμός που προωθήθηκε και στα τοπικά ΜΜΕ της χώρας. Το δώρο του διαγωνισμού προέβλεπε επταήμερες διακοπές στο νησί των Παξών, στοχεύοντας σε μεγαλύτερη προσέλκυση τουριστών αναδεικνύοντας παράλληλα τις ομορφιές του νησιού.
Το περίπτερο της έκθεσης  επισκέφτηκε στα εγκαίνια της έκθεσης ο Έλληνας Πρέσβης στη Ρουμανία κ. Γρηγόριος Βασιλοκωνσταντάκης όπου συνομίλησε με τον υπεύθυνο της ΠΕΔΙΝ  και Αντιδήμαρχο Κέρκυρας Γεώργιο Ραιδεστινό αλλά και με ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες των Ιονίων Νήσων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της έκθεσης το παρόν έδωσαν και ο Δήμαρχος Παξών κ. Σπυρίδων Βλαχόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κεφαλλονιάς κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ο Αντιδήμαρχος Ζακύνθου κ.Αν. Μποτώνης, ο Δ/ντής Γραφείου Ελληνικής Πρεσβείας κ. Νικόλαος Καραλέκας, Δ/ντης Εμπορικού Γραφείου Ρουμανίας κ. Ιωάννης Μάρκος, ο υπεύθυνος Γραφείου τύπου και επικοινωνίας κ. Μιχαήλ Κωνσταντινίδης.
Στο περίπτερο προσέφεραν τη βοήθειά τους και υπηρεσίες πληροφοριών η υπάλληλος του Δήμου Κέρκυρας κ. Αναστασία Σταθοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παξών και υπεύθυνος τουριστικής προβολής κ. Γεώργιος Λύχνος, το μέλος της επιτροπής Τουρισμού Παξών κ. Χρήστος Γραμματικός που σε συνδυασμό με την άψογη συνεργασία με τους υπαλλήλους ΕΟΤ Ρουμανίας κ. Niculae Liliana και κ. Stroe Bogdan αλλά και με την οργανωτικά υπεύθυνη της έκθεσης κ. Κατερίνα Τραπτσιώνη συνέβαλαν στην εξαιρετική παρουσία του περιπτέρου στην έκθεση, επάξια των ανταγωνιστών της.
Θετικά είναι τα μηνύματα από τη Ρουμάνικη αγορά για τη φετινή σεζόν κρίνοντας και από τη μεγάλη προσέλευση Επισκεπτών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων στο περίπτερο αλλά και από το έκδηλο ενδιαφέρον τους για αναζήτηση και εκπλήρωση συγκεκριμένων τύπων διακοπών. Στην ενίσχυση της προβολής των νησιών προέβησαν μέσω συνέντευξης στα τοπικά ΜΜΕ οι Αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος  Ραιδεστινός, ο κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ο Δήμαρχος Παξών Σπυρίδων Βλαχόπουλος κά.

Αξιοσημείωτη είναι η συνάντηση μεταξύ του εκπροσώπου της ΠΕΔΙΝ κ. Γεώργιου Ραιδεστινού και του Πατριάρχη της Ρουμανίας στο γραφείο του στο Πατριαρχείο,  συζητώντας θέματα ανάδειξης και προώθησης του θρησκευτικού Τουρισμού.

 

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση των πρώην εργαζομένων του Ionion Star
Επόμενο άρθροH Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΤΤR ROMEXPO 2015 στο Βουκουρέστι