Αρχική Ειδήσεις Ιστιοπλοΐα στην Λευκάδα

Ιστιοπλοΐα στην Λευκάδα

0

leuka1_473_355

Η Λευκάδα πρωταγωνιστεί δυναμικά στο πεδίο της ιστιοπλοϊας.  

Με μια υπερσύγχρονη μαρίνα που λειτουργεί ως πόλος έλξης για κατόχους ιστιοπλοϊκών αλλά και γενικά θαλάσσιων σκαφών, με μοναδικά ενάλια τοπία, όρμους και κρυφές ακρογιαλιές, αποτελεί τον παράδεισο των ιστίων! Πολλές από τις κάτασπρες αμμουδιές, που μοιάζουν βγαλμένες από παραμύθια με γοργόνες, δεν είναι προσπελάσιμες από την στεριά και πρέπει κάποιος να κάνει τον περίπλου του νησιού για να τις ανακαλύψει και να τις χαρεί. Η Λευκάδα, ένα νησί εκπλήξεων και απολαύσεων, περιμένει και εφέτος τους πιστούς της με πρίμο αεράκι να φουσκώνει τα πανιά τους…

lefk1

Τα μαγικά Πριγκιποννήσια
Το Ιόνιο ήταν πάντα μια θάλασσα που την λάτρευαν οι κοσμικοί και οι εστέτ. Ας μην ξεχνάμε ότι πολύ κοντά στην Λευκάδα βρίσκεται ο μυθικός Σκορπιός, το νησάκι που φέρνει την σφραγίδα του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, του Αριστοτέλη Ωνάση. Τα Πριγκιποννήσια, στα οποία ανήκει ο Σκορπιός, είναι ακριβώς απέναντι από το Νυδρί της Λευκάδας. Ένα από τα απαράμιλλα σμαράγδια που απολαμβάνουν οι ιστιοπλόοι είναι το Μεγανήσι. Τα περίτεχνα ακρογιάλια του με τους όρμους να κάνουν συστροφές, δημιουργούν εκπληκτικά φιορδ με κατακόρυφα βράχια και μυστικά θαλάσσια λιμανάκια, απίστευτης ομορφιάς. Και πιο νότια, θα συναντήσετε τον Κάλαμο και την Καστό, δυο νησάκια με απόλυτα κρυμμένες ακρογιαλιές, αλλά και ένα μοναδικό δίκτυο θαλάσσιων σπηλιών, ιδανικών για εξερευνήσεις!

lefk2

Η Δυτική Λευκάδα
Οι πιο εντυπωσιακές παραλίες της Λευκάδας είναι στ α Δυτικά της. Η εξαιρετικά πολύπλοκη ακτογραμμή δημιουργεί πολύ μικρές παραλίες με ζαχαρένια άμμο, με μήκος μόλις λίγες δεκάδες μέτρα η κάθε μία! Εντελώς αθέατες, με τα πεύκα να πυργώνονται καταπράσινα, αποτελούν τα στολίδια της Λευκάδας, που μπορείτε να τα απολαύσετε με κάθε διακριτικότητα αν τα πλησιάσετε με σκάφος.

lefk3

Η μαρίνα της Λευκάδας, ένα ξεχωριστό αξιοθέατο.
Σπάνια ένα χρηστικό λιμάνι μπορεί να δημιουργήσει τόση ομορφιά. Η μαρίνα της Λευκάδας λειτουργεί από το 2002 και είναι το σημείο αναφοράς όλων όσων αγαπούν τις θαλασσινές συγκινήσεις. Με την μεγάλη της χωρητικότητα αφού μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 620 σκάφη, με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και το κοσμοπολίτικο κλίμα αποτελεί από μόνη της ένα αξιοθέατο, μια ξεχωριστή πολιτεία απίστευτης γοητείας. Το ιστιοπλοϊκό ράλι Ιονίου είναι η ευκαιρία για να συγκεντρωθούν όλοι οι λάτρεις της θάλασσας και να δοκιμάσουν την μαεστρία τους, με τους ούριους ανέμους του μυθικού αυτού πελάγους!

 

Χρήσιμες Πληροφορίες
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΡΙΝΑΣ
Χωρητικότητα 620 σκάφη
Μέγιστο μήκος 46 μέτρα
Μέγιστο βύθισμα σκάφους 3.6 μέτρα
Θέσεις σκαφών 25 – 30 μέτρα 28
Θέσεις σκαφών άνω των 30 μέτρων 11
VHF 69
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
Κέντρο πόλης Λευκάδας 500 μέτρα
Διεθνές Αεροδρόμιο 17 χιλ
Ελικοδρόμιο 17 χιλ
Νοσοκομείο 500 μέτρα
ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Ηλεκτρικό – Νερό – Πρόγνωση Καιρού – Λήψη Αλληλογραφίας – Τηλεφωνικοί Θάλαμοι – Επισκευές – Χερσαίος Χώρος Εναπόθεσης Σκαφών – Γερανός – Γερανογέφυρα – Γλύστρα – Δύτης – τουαλέτες – Ντους – Σταθμός καυσίμων – Σούπερ μάρκετ – εστιατόριο – καφετέρια – κατάστημα ναυτιλιακών ειδών – καθαριστήριο – πισίνα – ενοικίαση σκαφών – ενοικίαση αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων – Λιμεναρχείο – Γραφείο Υποδοχής – Κινητή τηλεφωνία – Ταξί- Mini bus – Αποθηκευτικοί χώροι – Στάθμευση αυτοκινήτων – Ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο – Μπαρ – καταστήματα – Παιδική χαρά – Βάση υδροπλάνων – Ξενοδοχείο – Σταθμός άντλησης βιολογικών και πετρελαιοειδών καταλοίπων.

 

Μαρίνα Λευκάδας:
Ανατολική παραλία, 31100 Λευκάδα
Τηλ.: 2645026645
Fax: 2645026642
E-mail: lefkas@medmarinas.com
Website: www.medmarinas.com

 

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΕορταστικές εκδηλώσεις για την 151η Επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΤο Πρόγραμμα του 5ου Πράσινου Ημιμαραθωνίου Λευκάδας