Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Κέρδισε η Δόξα Λευκάδας τον Ηρακλή μέσα στο Ιβανώφειο!

Κέρδισε η Δόξα Λευκάδας τον Ηρακλή μέσα στο Ιβανώφειο!

0

doxa522

Συγκλονιστικός αγώνας.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Πήρε το θρίλερ της Θεσ/νικης(78-77 τον Ηρακλή)

Τη πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 έκανε η Δόξα Λευκάδας, επικρατώντας εκτός έδρας του Ηρακλή με 77-78, στο άδειο λόγω τιμωρίας Ιβανώφειο.

Γράφει ο Τίμος Φίλιππας

Συγκλονιστικό παιχνίδι έγινε στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα σε Ηρακλή και Δόξα Λευκάδας. Σε ένα ματς που στην αρχή αλλά και στο τέλος του οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ, νικήτρια ήταν η ομάδα της Δόξας, που έκλεψε(κυριολεκτικά) το ροζ φύλλο αγώνα από τα χέρια της γηπεδούχου ομάδας, με εύστοχο τρίποντο του αρχηγού Βαγγέλη Σκλάβου, 1,4’’ πριν το τέλος του αγώνα.

Στη πρώτη περίοδο καμία ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει διαφορά. Καλύτερα μπήκε στο ματς ο Ηρακλής, με την ομάδα της Δόξας να ισορροπεί άμεσα το παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Αποστολίδη, και να κλείνει το δεκάλεπτο ισόπαλο με 18-18.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, και με κύριους εκφραστές τους Χίμπερτ και Καραδολάμη πλήγωσαν την άμυνα του γηραιού. Έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στο αποδυτήρια με την ομάδα της Λευκάδας να προηγείται με 8 πόντους (33-41).

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Δόξα εκμεταλλεύτηκε τη κακή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων, βρίσκοντας παράλληλα και ελεύθερα σουτ από τη περιφέρεια, και ανέβασε κι άλλο τη διαφορά. Διατήρησε ένα προβάδισμα ως το τέλος του δεκαλέπτου και μπήκε στη τελευταία περίοδο με τη διαφορά στους 10 (51-61).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το παιχνίδι έγινε ξανά ντέρμπι. Ο Ηρακλής επέστρεψε στο ματς και άγχωσε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι παραλίγο να χάσουν ένα παιχνίδι το οποίο έμοιαζε πως είχαν καθαρίσει. Οι γηπεδούχοι πρώτα πλησίασαν στους 2 πόντους (64-66) στο 35’ ενώ στο 39’ πέρασαν μπροστά με 74-73. Η Δόξα πήρε ξανά το προβάδισμα με 74-75 18’’ πριν το τέλος. Ενώ ο Ηρακλής με δέκα δευτερόλεπτα να μένουν πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ με τρίποντο του Καραγκιολίδη. Στο χρόνο που έμεινε ο Ηρακλής προτίμησε μια καθαρή άμυνα, κάτι που πλήρωσε με το μεγάλο σουτ του Σκλάβου.

Έτσι η ομάδα της Λευκάδας, στη δεύτερη στροφή του πρωταθλήματος έκανε αυτό που δεν έκανε στη πρεμιέρα. Πήρε μια σπουδαία νίκη στη προσπάθεια που κάνει για άνοδο στην Α1 και τώρα υποδέχεται το ερχόμενο Σάββατο 25/10 το Παγκράτι, το οποίο πήρε κι αυτό τη πρώτη του νίκη για φέτος απέναντι στην ομάδα της Λιβαδειάς, με τις δύο ομάδες να έχουν αναμετρηθεί πρόσφατα και για το κύπελλο Ελλάδας.

Διαιτητές: Τζαφλέρης – Ξενικάκης – Νικολούλης
Τα δεκάλεπτα: 18-18, 33-41, 51-61, 77-78
ΗΡΑΚΛΗΣ (Κυρούδης): Σταματογιάννης, Ταραμάς, Μιχάλογλου 15 (1), Ονάσογλου 5  (1), Χρυσόπουλος 21 (1), Αράπης 2, Καραγκιολίδης 6 (2), Κοθράς 9, Αποστολίδης, Δέσπος 19.
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Ζαφειρούδης): Κυριακόπουλος 8 (1), Μάρτζος 2, Χίμπερτ 9 (1), Μουρατίδης 6, Αποστολίδης 12 (1), Καραδολάμης 15 (3),  Συμεωνίδης 4, Αναγνωστόπουλος 4, Σκλάβος 18 (4), Γαρμπής, Μπέσκας, Αργυρός.

– See more at: lefkadasportnews.gr

Προηγούμενο άρθροΔιπλασίασε τις νίκες της η Νίκη Λευκάδας
Επόμενο άρθροΕορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγ. Αρτεμίου