Αρχική Top Stories Η Λευκαδίτισσα Κατερίνα Σολδάτου χορεύει στον αέρα της Σαντορίνης

Η Λευκαδίτισσα Κατερίνα Σολδάτου χορεύει στον αέρα της Σαντορίνης

0

soldatou

Greece Has Soul: Η Λευκαδίτισσα Κατερίνα Σολδάτου χορεύει στον αέρα της Σαντορίνης κόβοντας την ανάσα. Τι λέει στον Prisma 91,6

Τα πανιά θα μπορούσαν να είναι η προέκταση του εαυτού της. Το σκηνικό, ο χώρος που ξεκουράζεται το βράδυ γυρίζοντας στο σπίτι. Η Κατερίνα Σολδάτου νιώθει τόσο άνετα όταν χορεύει στον αέρα, που αισθάνεσαι ότι είναι στο φυσικό της περιβάλλον.

Οι κινήσεις της δυναμικές, ωστόσο αρμονικές και ισορροπημένες, στροβιλίζουν το σώμα της πάνω από τη θάλασσα της Σαντορίνης με θέα την Καλντέρα και μόνη μουσική την πρωινή αύρα. Το εντυπωσιακό βίντεο της εκπαιδεύτριας, χορογράφου και performer εναέριου χορού Κατερίνας Σολδάτου, ονομάζεται Η Ελλάδα έχει ψυχή.

Με εκπληκτικά πρότζεκτ που κόβουν την ανάσα στο ΟΑΚΑ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο The Mall, και σε άλλα σημεία η εκπαιδεύτρια μάς επανασυστήνει έναν εντυπωσιακό τρόπο εκγύμνασης.

Στόχος του project “Η Ελλάδα έχει ψυχή”είναι η ανάδειξη της ομορφιάς της Ελλάδας και ιστορικών της τοπίων μέσα απο τον εναέριο χορό. Δηλαδή το πάντρεμα της ιστορικότητας και του Ελληνικού τοπίου με τη μουσική, την εικόνα, και τον εναέριο χορό.

Η Κατερίνα Σολδάτου έχει σπουδάσει δώδεκα χρόνια χορό και είναι κάτοχος διπλωμάτων Jazz και Modern Dance του RAD (Royal Academy of Dancing του Λονδίνου) και είναι πιστοποιημένη δασκάλα Aerial Yoga και κάτοχος BSc (Mktg) Deree College. Αθλήτρια στίβου σε ομάδες του Πανελλήνιου ΓΣ και της Φιλοθέης στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ταυτόχρονα, αλλά και μέχρι σήμερα ασχολήθηκε με διάφορες μορφές γυμναστικής και πολεμικών τεχνών (windsurfing, kick boxing, kung fu, κ.ά.).
Τα τελευταία χρόνια, μετά από μακρόχρονη έρευνα σε θέματα τέχνης και χορού αλλά και έντονης πρακτικής και διδασκαλίας, κατέληξε σ τον “Εναέριο Χορό” (Aerial Dance).

Με καταγωγή από Λευκάδα η Κατερίνα πρόκειται να μας εντυπωσιάσει με την παρουσία της στο Fiesta Del Kanal στα τέλη του Ιούλη, ενώ μιλώντας στον Prisma 91,6 εξέφρασε την επιθυμία της να προωθηθεί και Η Λευκάδα μέσω του Greece has soul, μια εξαιρετική ιδέα που θα πρέπει να μας απασχολήσει στα πλαίσια της τουριστικής προβολής του Νησιού μας.

Προηγούμενο άρθρο“Αυτοκτόνησε” η Δόξα στο κλειστό του Περιστερίου
Επόμενο άρθροΤελευταία προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας