Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Με τον ΕΟΣ Πρέβεζας στο Όρος Πάικο και στη Γουμένισσα(photos)

Με τον ΕΟΣ Πρέβεζας στο Όρος Πάικο και στη Γουμένισσα(photos)

0

DSCN2500

Υπέροχες φθινοπωρινές εικόνες!

 

Το Σαββατοκύριακο 18-19 Οκτωβρίου 2014 ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας πραγματοποίησε διήμερη εξόρμηση στο νομό Κιλκίς.

 

Το λεωφορείο αναχώρησε το πρωί του Σαββάτου από τη Λευκάδα, αφού αρκετοί ήταν οι Λευκαδίτες που θέλησαν να συμμετέχουν στην εξόρμηση. Οι επόμενες κύριες στάσεις ήταν στην Πρέβεζα, όπου επιβιβάστηκαν τα μέλη και οι φίλοι του ΕΟΣ Πρέβεζας και τα Ιωάννινα, όπου επιβιβάστηκαν μέλη του ΕΟΣ Ιωαννίνων.

 

Το μεσημέρι οι συμμετέχοντες αποβιβάστηκαν στην όμορφη κωμόπολη της Γουμένισσας και όπως όριζε το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο οινοποιείο της οικογένειας Αϊδαρίνη. Στο παλιό οινοποιείο την ξενάγηση ανέλαβαν μεταπτυχιακοί φοιτητές του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου Θες/νίκης ενώ στις σύγχρονες εγκαταστάσεις, μετά την ξενάγηση, προσφέρθηκαν γευστικά κρασιά που όλοι τίμησαν δεόντως. Το υπόλοιπο της ημέρας ήταν ελεύθερο και το βράδυ σε μια ταβέρνα της Γουμένισσας οι πεζοπόροι διασκέδασαν με το μπουζούκι του Βαγγέλη Λάζαρη, ο οποίος συμμετείχε στην εξόρμηση.

 

Το πρωί της Κυριακής ακολούθησε η πεζοπορία στο Όρος Πάικο, σε ένα πανέμορφο τοπίο απόλυτα φθινοπωρινό με οξιές, καστανιές, τρεχούμενα νερά. Η διαδρομή ήταν κυκλική, περίπου 21 χιλιομέτρων, ξεκινώντας και καταλήγοντας στον Προφήτη Ηλία με ενδιάμεσους «σταθμούς» Πριματάρι – Στραβοπόταμο – Σέλμα – Παλαιοχώρι, χαρίζοντας υπέροχες φθινοπωρινές εικόνες στους συμμετέχοντες, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε κι εσείς στις φωτογραφίες του Λευτέρη Ζακυνθινού και της Ειρήνης Βονιτσάνου.

Φωτογραφίες του Λευτέρη Ζακυνθινού

 

Φωτογραφίες της Ειρήνης Βονιτσάνου

 

Προηγούμενο άρθροΑγρόθεν: Αρωματικά φυτά από τον Αλέξανδρο Λευκάδας
Επόμενο άρθροΚέντρο Νεότητας: Το έπος του ’40 με τα μάτια των παιδιών και το Παζάρι Βιβλίου