Αρχική Ειδήσεις Μεγανήσι, το όμορφο του Ιονίου

Μεγανήσι, το όμορφο του Ιονίου

0

meganhsi5

Στο σύμπλεγμα των Πριγκηπονήσων Λευκάδας

Αφιέρωμα της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας newsbeast.gr

Κάθε νησί του Ιονίου έχει τη δική του ομορφιά και χάρη και γι’ αυτό το λόγο όλα αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο.

Έτσι, το όχι και τόσο μεγάλο Μεγανήσι έχει μια θέση στις καρδιές όσων το έχουν επισκεφτεί έστω και μια φορά με την παρθένα ομορφιά του και τις κρυστάλλινες παραλίες του. Βρίσκεται μεταξύ της Λευκάδας και της Αιτωλοακαρνανίας και είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πριγκηπονήσων Λευκάδας. Εξ ου και το όνομά του, Μεγανήσι. Το νησί απαντάται σε πλήθος αναφορών από την αρχαιότητα με μια από τις πιο γνωστές, αυτή του Ομήρου ενώ παλιά ονομαζόταν Τάφος ή Ταφιάς και ανήκε στους λεγόμενους Ταφίους Νήσους. Η ιστορία του νησιού έχει δείξει επίσης την κλίση των κατοίκων προς τις τέχνες και τα γράμματα. Το Μεγανήσι αποτελεί μια από τις κρυφές γωνιές του Ιονίου και παρόλο που είναι δεν είναι πολύ γνωστό σε πολλούς, οι επισκέπτες που το προτιμούν, έρχονται αντιμέτωποι με έναν επίγειο παράδεισο.

Σε κοντινή απόδραση από το Νυδρί, το Μεγανήσι προσφέρει ήρεμες και γαλήνιες διακοπές στον επισκέπτη και συνήθως αποτελεί προορισμό των παραθεριστών της Λευκάδας που θέλουν να γνωρίσουν και αυτή τη γωνιά του Ιονίου. Αποτελεί μάλιστα τα τελευταία χρόνια, προορισμό όσων αγαπούν την ιστιοπλοΐα, όπως συμβαίνει βέβαια και με το νησί της Λευκάδας. Μικροσκοπικοί όρμοι με κρυστάλλινα νερά σας περιμένουν για κολύμπι ενώ θα βρείτε διάφορες ακρογιαλιές κατά μήκος του όμορφου νησιού. Από το Σπαρτοχώρι το οποίο βρίσκεται χτισμένο σε ένα λοφώδες σημείο στο Μεγανήσι μπορεί κανείς να απολαύσει μια εξαιρετική θέα με το βλέμμα να χάνεται στο γαλάζιο. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, αφού βέβαια ανηφορίσετε περίπου 500 μέτρα. Το Βαθύ από την άλλη είναι ένα παραδοσιακό ψαροχώρι με καφενεία και ψαροταβέρνες, ιδανικό μέρος για χαλαρό περίπατο.

Το Μεγανήσι προσφέρει επιπλέον καλά οργανωμένα καταλύματα, μέρη με καλό φαγητό και φυσικά φιλόξενους κατοίκους που συμβάλλουν στο να περάσει κανείς μερικές ήρεμες μέρες.

meganhsi3 meganhsi2 meganhsi1

Πηγή: meganisinews.eu

Προηγούμενο άρθροΑναβάλλεται το σημερινό συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας
Επόμενο άρθροOμιλία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την 152 επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα