Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

0

Theodoros-Chalikias

Σήμερα αρχίζει μια νέα σχολική χρονιά.

   Είναι μια μέρα για να ξεκινήσει η πορεία, να ανέβει ο κάθε νέος μας ένα ακόμα σκαλοπάτι στο μακρύ ταξίδι προς την επίτευξη των ονείρων του.

  Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή.

  Οι επιπτώσεις της πεντάχρονης λιτότητας και αποδιοργάνωσης του κοινωνικού χαρακτήρα του κράτους έπληξαν σκληρά και την παιδεία.

  Όμως  οι νέοι είναι το μέλλον αυτής της χώρας. Πρέπει να προσπαθήσουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Να γίνουν καλοί επιστήμονες που θα προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και άνθρωποι με συνείδηση του χρέους τους, με αξίες σταθερές και αδιάφθορες. Ελπίζω και εύχομαι να μην αναγκαστούν να ξενιτευτούν όμως για να βρουν δουλειά.

  Αλλά και όσοι δεν καταφέρουν να σπουδάσουν ελπίζω να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το μέλλον που τους αξίζει.

  Οι νέοι μας οφείλουν να  «διαφεντεύουν» τη ζωή τους,  να μην επιτρέπουν άλλοι να τη «διαφεντεύουν». Ας δώσουν νέα πνοή στον τόπο μας.

  Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και κηδεμόνες καθώς και στους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά με δύναμη και υγεία!

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΛΙΚΙΑΣ

Προηγούμενο άρθροΘέσεις εργασίας στη Λευκάδα (11-20 Σεπτεμβρίου 2015)
Επόμενο άρθροΩράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων κατά το διήμερο των Βουλευτικών Εκλογών